עוגיות מקרון פטריות ממולאות בפטה כבד

מצרכים
  • 500 גר' כבדים טריים ונקיים

  • 7 בצלים חתוכים לקוביות קטנות

  • 14 גר' ג'לטין מומסים ב 45 גר' מים קרים.

  • פלפל שחור גרוס

  • מלח

  • 1 שמנת צמחית לבישול והקרמה

  • 200 גר' מחמאה

  • 120 מ"ל ברנדי

  • 4 כפות דבש

  • פטריות שמפיניון קטנות

  • פטריות פורטבלה קטנות

  • 150 גר' פיסטוקים קצוצים דק

  • מעט שמן ומברשת דקה למריחה

אופן ההכנה

ממיסים בסיר שטוח 100 גר' מחמאה.
מטגנים על האש הכי גבוהה את הבצל החתוך עד שקיפות, מסננים את הבצל מהסיר בעזרת כף מחוררת ושומרים בצד.
שמים בסיר את הכבדים, מפלפלים בנדיבות וממליחים, משחימים מעט את הכבד ומוסיפים את הבצל, מוסיפים דבש וברנדי ומצמצמים.
מחממים את הג'לטין המומס במיקרוגל כ-25 שניות.
יוצקים את הכבד והבצל עם הנוזלים שהצטמצמו לתוך מג'ימיקס וטוחנים 3 דקות.
מוסיפים חצי שמנת לבישול ואת הג'לטין וממשיכים לטחון עוד כ-3 דקות.
עוצרים ומתקנים תיבול.
משטחים את הכבד בתבנית בגודל 30 על 40 ס"מ ומקפיאים.
לאחר שקפוא קורצים עיגולי כבד בקוטר 3 ס"מ.
מורחים את הדופן במעט שמן ומדביקים פיסטוקים.
מחזירים למקפיא.
מסירים לפטריות את הרגל וחותכים אותן מעט לרוחב כדי שלא יהיו גבוהות מידי.
מחממים מחבת עם מעט שמן וצורבים את הפטריות בחום גבוה למשך דקה.
מסירים, מקררים בתוך נייר סופג.

בין שתי פטריות מניחים גלגל של פטה כבד ומהדקים.

2017-06-11T18:46:26+00:00