ראגו פטריות ותפוחי אדמה על מצע קרם סלק ושזיפים אדומים

המצרכים
  • ל-4 סועדים :

  • 3 סלקים רכים ומבושלים

    4 שזיפים אדומים חתוכים וללא חרצנים

    חצי כפית סומק טחון

    פלפל שחור גרוס

    מניחים את כל החומרים בסיר קטן עד לריכוך מלא של השזיפים. מעבירים חם לבלנדר וטוחנים לקרם חלק.

  • 3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

  • 700 גר' פטריות שמפיניון ופורטבלה חתוכות לקוביות

  • עלי בזיליקום חתוכים

  • 100 גר' גבינה כחולה מגורדת

  • פלפל גרוס

  • מלח

  • שמן זית

אופן ההכנה
  • חולטים במים חמים את תפוחי האדמה עד שכמעט רכים.
  • מטגנים את הפטריות ותפוחי האדמה החלוטים בשמן זית עד להשחמה קלה.
  • מתבלים ומכבים את האש.
  • מוסיפים את הבזיליקום והגבינה ומערבבים בעדינות.
  • מניחים כף גדושה של קרם סלק ושזיף בצלחת עמוקה ומעל כף גדולה של ראגו.

 *** הצעת הגשה: לצרוב פילה של טונה אדומה או כל דג אחר שאוהבים ולהניח מעל הראגו. לסחוט מיץ לימון , זילוף של שמן זית ובתיאבון.

2018-01-30T08:28:36+00:00