המצרכים
ל-4 סועדים :
3 סלקים רכים ומבושלים
4 שזיפים אדומים חתוכים וללא חרצנים
חצי כפית סומק טחון
פלפל שחור גרוס
מניחים את כל החומרים בסיר קטן עד לריכוך מלא של השזיפים. מעבירים חם לבלנדר וטוחנים לקרם חלק.
3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
700 גר' פטריות שמפיניון ופורטבלה חתוכות לקוביות
עלי בזיליקום חתוכים
100 גר' גבינה כחולה מגורדת
פלפל גרוס
מלח
שמן זית
אופן ההכנה
- חולטים במים חמים את תפוחי האדמה עד שכמעט רכים.
- מטגנים את הפטריות ותפוחי האדמה החלוטים בשמן זית עד להשחמה קלה.
- מתבלים ומכבים את האש.
- מוסיפים את הבזיליקום והגבינה ומערבבים בעדינות.
- מניחים כף גדושה של קרם סלק ושזיף בצלחת עמוקה ומעל כף גדולה של ראגו.
*** הצעת הגשה: לצרוב פילה של טונה אדומה או כל דג אחר שאוהבים ולהניח מעל הראגו. לסחוט מיץ לימון , זילוף של שמן זית ובתיאבון.