מרק קרם פטריות וירקות שורש

אמנם כמות הפטריות זהה לכמות ירקות השורש, אך אין ספק שבמרק הזה הפטריות נותנות את הטון גם מבחינת הטעם וגם מבחינת הצבע. אל תוותרו על התימין, שמעצים את טעמי הפטריות ומוסיף למרק טאץ' רענן. את הרעננות הזו משלימה תלולית של שמנת חמוצה, שמצטרפת רגע לפני ההגשה.

המצרכים

חומרים ל-6-4 מנות:

  • ‏2 כפות שמן זית

  • ‏1 בצל סגול קצוץ גס

  • ‏4 שיני שום קצוצות

  • ‏1 שורש פטרוזיליה קצוץ גס

  • ‏1 שורש סלרי קצוץ גס

  • ‏3-2 תפוחי אדמה חתוכים גס

  • ‏2 גזרים קצוצים גס

  • עלים מ-4 גבעולי תימין

  • ‏1/2 ק"ג פטריות פורטובלו של "חוות השמפיניון" חתוכות גס

  • מלח ופלפל שחור גרוס

  • אגוז מוסקט מגורר

להגשה:

  • ‏2 גביעים שמנת חמוצה

אופן ההכנה
  • מחממים סיר גדול עם שמן זית. מטגנים בצל, שום, שורש פטרוזיליה, שורש סלרי, תפוחי אדמה, גזרים ועלי תימין 15 דקות על להבה גבוהה תוך כדי ערבוב מדי פעם עד שהירקות מתחילים להזהיב.
  •  מוסיפים פטריות ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט. מטגנים 10 דקות עד שהפטריות משחימות.
  • יוצקים  ½1 ליטר מים רותחים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים כ-30 דקות על להבה נמוכה עד שירקות השורש מתרככים.
  • טוחנים את המרק בעזרת מוט ריסוק ידני או בבלנדר.
  • יוצקים לצלחות הגשה ומניחים במרכז כל מנה 2-1 כפות גדושות שמנת חמוצה.
2018-03-25T11:47:01+00:00