בורקיטס פורטבלה וגבינה צפתית

בצק פריך על בסיס שמן, שמכינים עם חצי כמות שמן רגיל וחצי כמות שמן זית עדין ופרחוני, אבל במקור מכינים עם שמן פשוט. לשיקולכם.
המצרכים

חומרים ל-25 בורקיטס:

  • 3 וחצי כוסות (500 גרם) קמח

  • 1 כוס (240 מ״ל) שמן זית עדין או שמן רגיל

  • חצי (120 מ״ל) כוס מים

  • חצי כפית מלח

  • למלית:

    • סלסילת פורטבלה קצוצות דק
    • 2 כפות שמן זית עדין
    • עלים מפוררים מ-5 גבעולי תימין
    • 200 גרם גבינה צפתית מפוררת
  • לציפוי:

    • ביצה
    • שומשום
אופן ההכנה
  1. מכינים את המלית: מלהיטים מחבת וקולים את הפטריות ללא שומן עד שהן משחימות וכל הנוזלים מתאדים. מצננים לפחות חצי שעה ומוסיפים תימין וגבינה צפתית וטועמים. בדרך כלל הטעמים מאוזנים.
  2. בינתיים מכינים את הבצק: מערבבים בקערה שמן, מים ומלח ומוסיפים את הקמח בהדרגה תוך כדי לישה עד שמתקבל בצק רך ונעים.
  3. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  4. מרדדים, ממלאים ואופים: מחלקים את הבצק ל-25 חלקים שווים, הכי נוח להיעזר במשקל. משטחים כל כדור לעיגול בצק, מניחים כפית מלית, מקפלים לחצי, צובטים את השוליים ומהדקים היטב. מברישים בביצה, מפזרים שומשום, מניחים בתבנית עם נייר אפייה.
    אופים כ-20 דקות או עד שהבורקיטס זהובים. מצננים ומגישים או שומרים בכלי אטום ומחממים לפני ההגשה.
2019-06-12T19:00:15+00:00