ברוסקטה עם פטריות וביצים עלומות

לקחנו את האגז בנדיקט הקלאסית ועשינו לה טוויסט – במקום טוסט בריוש יש ברוסקטה מלחם כפרי ועליה תבשיל פטריות בעל טעמים עמוקים ומרקם בשרני, ביצה עלומה ורוטב דשן שמכינים ברגע (בניגוד להולנדייז הקלאסי). כל שנותר הוא לתת ביס גדול שיערבב יחד את חגיגת הטעמים הזאת.

המצרכים

חומרים ל 6-8 מנות:

  • 8-6 פרוסות עבות לחם כפרי

  • 50 גרם חמאה רכה

לתבשיל פטריות:

  • 3 כפות שמן זית

  • 2 סלסילות (500 גרם) פטריות שמפיניון

  • 2 כפות סוכר

  • 2 כפות חומץ בלסמי

  • עלים מ-3 גבעולי תימין

  • 2 שיני שום קצוצות

  • מלח ופלפל שחור גרוס

  • 2 גבעולי בצל ירוק קצוצים דק

  • 12 עגבניות שרי חתוכות ל-4

לרוטב:

  • 2 כפות מיונז

  • 1 כפית חרדל דיז'ון

  • 1 שן שום כתושה

  • 1/2 מיכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה

  • מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

מכינים ברוסקטות

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מורחים את פרוסות הלחם בחמאה, מניחים בתבנית וקולים בתנור עד שהן זהובות.

מכינים תבשיל פטריות

  • מחממים שמן במחבת גדולה על להבה גבוהה.
  • מוסיפים פטריות ומטגנים כ-5 דקות תוך כדי ערבוב.
  • מוסיפים סוכר וממשיכים לטגן 4­-5 דקות עד שהסוכר מתקרמל.
  • מוסיפים בלסמי, תימין, שום, מלח ופלפל שחור ומטגנים 2­-3 דקות.
  • מסירים מהלהבה.
  • מוסיפים בצל ירוק ועגבניות ומערבבים.

מכינים ביצים עלומות

  • בינתיים מביאים לרתיחה מים עם חומץ.
  • מנמיכים את הלהבה עד שנותר בעבוע.
  • יוצרים במים מערבולות בעזרת כף ובכל סיבוב שוברים בעדינות 2 ביצים למערבולות שבסיר.
  • מבשלים במשך 3 דקות עד שהחלבון לבן ויציב והחלמון נותר נוזלי (אפשר לראות את מרקמו דרך החלבון).
  • מוציאים את הביצים העלומות מהמים בעזרת כף מחוררת ומניחים בזהירות על צלחת.
  • טורפים את כל חומרי הרוטב לתערובת חלקה.

מרכיבים את המנה

  • מניחים על כל פרוסה 2 כפות נדיבות מהתבשיל
  • מניחים ביצה עלומה
  • מזלפים מהרוטב ומגישים מיד.
2018-04-24T21:34:49+00:00