
דייסת אורז עם פטריות
אתם הולכים להתאהב בדייסות האורז האלה, שמחממות את הגוף ומחזקות אותו בלי להכביד.
כיף להכין מראש ולהוסיף פטריות ועוד ירקות מבושלים או מוקפצים מעל.
אוכלים חם או בטמפ׳ החדר. אפשר להכין מכל סוג של אורז שאתם אוהבים. אם משתמשים באורז מלא,
סיכוי סביר שתזדקקו ליותר מים ויותר זמן לבישול.
המצרכים
חומרים ל-4 מנות:
1 כוס אורז שטוף
5 כוסות מרק צח או מים
1 כפית מלח
לתוספת פטריות ועשבי תיבול:
2 סלסילות פטריות פרוסות
2 כפות שמן זית
1 שן שום כתושה
מלח ופלפל גרוס
חצי כפית כוסברה יבשה
1 בצל ירוק קצוץ
1 כוס עשבי תיבול קצוצים
קליפת לימון מגוררת
אופן ההכנה
- מכינים דייסת אורז: מביאים לרתיחה בסיר את האורז עם מרק או מים ומלח. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים שעה תלוי כמה סמיכה אתם אוהבים את הדייסה שלכם.
לפני ההגשה מחממים את הדייסה ומחלקים לקעריות הגשה. - מכינים את תוספת הפטריות ועשבי התיבול: מחממים מחבת ללא שומן ומאדים את הפטריות 3-4 דקות. מוסיפים שמן זית, שום, מלח ופלפל, כוסברה יבשה, בצל ירוק ועשבי תיבול. מערבבים ומורידים מהאש.
עורמים פטריות על דייסת האורז, מפזרים קליפת לימון מגוררת ומגישים מיד.