חטיף פטריות פריך וחריף

שלב ההתכנסות בליל הסדר הוא ממושך, ואורחים רבים מגיעים רעבים אחרי נסיעה ארוכה בפקקים של ערב החג. הנשנוש הפיקנטי הזה (טעים קר וגם בטמפ' החדר) הוא בדיוק מה שצריך כדי להשקיט את הרעב בלי לשבור את התיאבון.

המצרכים

חומרים ל-8 מנות:

  • כ-32 פטריות שלמות מסוגים שונים (שמפיניון, פורטובלו, יער)

  • ‏1/2 כוס קמח חומוס קלוי

  • ‏2/3 כוס מים

  • ‏2 כפות שמן

  • ‏1 כפית פפריקה מתוקה

  • ‏1/2 כפית פפריקה חריפה

  • ‏1 כפית כמון

  • ‏1/2 כפית כוסברה יבשה

  • שפע מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה
  • מחממים תנור ל-220 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  • ‏ מערבבים בקערה את כל החומרים למעט הפטריות לקבלת בלילה סמיכה.
  • ‏ מוסיפים את הפטריות ומערבבים אותן בבלילה כך שיצופו היטב מכל הצדדים. מסדרים את הפטריות בתבנית.
  • ‏ אופים 30 דקות או עד שהפטריות שחומות ופריכות.
2018-03-14T15:05:29+00:00