ניוקי רומאי עם פטריות ופרמזן

ניוקי רומאי עם פטריות ופרמזן

במקום פירה של תפוחי אדמה, משתמשים בדייסת סולת סמיכה, שממנה קורצים את הניוקי, שנראים כמו לביבות קטנות.

המצרכים

חומרים ל-4 מנות:

  • 3 כוסות חלב

  • 20 גרם חמאה

  • מלח ופלפל שחור טחון טרי

  • מעט אגוז מוסקט טחון טרי

  • 1 כוס (200 גרם) סולת

  • 2 חלמונים

  • 30 גרם גבינת פרמזן, מגוררת

  • לפטריות:

    • 1 סלסילת פטריות שמפיניון פרוסות
    • 1 סלסילת פטריות פורטבלה פרוסות
    • 2 כפות חמאה
    • חצי כוס שמנת לבישול
    • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
    • 2 כפות פרמזן מגוררת
אופן ההכנה
  1. מכינים את הניוקי סולת: מביאים לרתיחה את החלב עם חמאה ותבלינים. מוסיפים את הסולת ומערבבים תוך כדי בישול עד שמתקבלת דייסה סמיכה שמשתחררת מהדפנות. מכבים את האש.
    מוספים חלמונים ופרמזן ומערבבים היטב.
    מעבירים למגש משומן ומצננים עד שהדייסה מתקררת. מעבירים למקרר ושומרים עד שהתערובת יציבה וניתן לקרוץ ממנה ניוקי בגודל ובצורה הרצויים.
  2. לפני ההגשה, אופים את הניוקי ומכינים את הפטריות:
    מעבירים את הניוקי לתבנית הגשה ומחממים 15 דקות או עד שזהוב יפה.
    מחממים מחבת ללא שומן ומאדים את הפטריות. מוסיפים חמאה ומטגנים עוד3-4 דקות, מוסיפים שמנת לבישול, מתבלים במלח ופלפל, מורידים מהאש ומוסיפים פטרוזיליה.
    מוסיפים את הפטריות על הניוקי ומגישים מיד עם פרמזן מעל.
2019-12-20T08:00:42+00:00