טאבולה בורגול ופטריות צלויות

בחג השבועות תעשה לך… בראנץ׳

ארוחת שבועות עושה כבוד לתנובת הארץ, לכל הירקות והפירות בהם התברכה ארצנו היפה, בחיטה ובתנובת החלב. זמן מצוין להכין מאכלים שהפטריות שלנו, הופכות אותם למטעמים.

טאבולה בורגול ופטריות צלויות

כל טוב הארץ בסלט ירוק, טעים ומרענן. את הבורגול משרים במים חמים עד שהגרגרים מתנפחים ומתרככים היטב.

המצרכים

חומרים ל-6-8 מנות:

  • חצי כוס בורגול עבה

  • 1 צרור פטרוזיליה קצוצה

     

  • 1 צרור כוסברה קצוצה

  • עלים קצוצים מ-4 גבעולי נענע

     

  • חצי בצל סגול קצוץ

     

  • 3 כפות שמן זית

     

  • מיץ סחוט טרי מלימון גדול

     

  • חצי כפית סומאק

     

  • קורט קינמון

     

  • מלח

     

  • לפטריות:

    12 פטריות פרוסות

    שמן זית

    3 גבעולי תימין

    מלח ופלפל

אופן ההכנה
  • משרים את הבורגול בכוס ורבע מים רותחים למשך 15 דקות. מוודאים שהגרגרים רכים ותפוחים ואם צריך מוסיפים עוד מים או מסננים.
  • מחממים מחבת ללא שמן ומאדים את הפטריות מהנוזלים 5-6 דקות. מוסיפים שמן זית ומטגנים להזהבה. מתבלים בתימין, מלח ופלפל.
  • מערבבים את הבורגול עם יתר החומרים, מפזרים את הפטריות מעל ומגישים.
2019-06-02T17:31:53+00:00