
תפוחות, שחומות וריחניות עם מלית פטריות ארומטית במיוחד.
המצרכים
חומרים ל-18 לחמניות:
לבצק:
750 גרם קמח
כף וחצי שמרים יבשים
2 כפות סוכר
2 כפיות מלח
2 כוסות מים
1/3 כוס שמן
למלית:
1 בצל גדול קצוץ דק-דק
8 פטריות פורטבלה גדולות קצוצות
12 פטריות שמפיניון קצוצות
1 כף חרדל דיז׳ון גרגרים
1 כף מיונז
4 שיני שום קצוצות
מלח ופלפל
להברשה:
1 ביצה טרופה עם קורט סוכר
פרמזן מגוררת
אופן ההכנה
- מכינים בצק: מערבלים במיקסר את כל חומרי הבצק 10 דקות עד שמתקבל בצק אחיד ודביק מעט. מכסים במגבת או ניילון ומניחים לתפיחה למשך שעה-שעה ורבע עד להכפלת הנפח. אם מכינים מראש, מתפיחים במקרר.
- מכינים את המלית: מלהיטים מחבת עם שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות ללא שומן נוסף וקולים אותן עד שהן משחימות וכל הנוזלים מתאדים. מצננים לפחות חצי שעה ומוסיפים חרדל, מיונז, שום, מלח ופלפל. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
- ממלאים ואופים: מחממים תנור ל-190 מעלות.
מחלקים את הבצק ל-18 חלקים שווים ומשטחים בעזרת הידיים למעין פיתה. מניחים מלית פטריות ואוספים את שולי הבצק לקבלת כדור. משטחים ללחמנייה, מברישים בביצה, מפזרים פרמזן מגוררת ואופים 20 דקות עד שהלחמניות זהובות ואפויות.