
אנו רגילים לנגוס בגרסאות מתוקות (ודי כבדות) של אוזני המן כשכבר שבענו מארוחה דשנה. השנה הופכים את הסדר ומגישים את המשולשים הפריכים בתור המאפה המרכזי של מסיבת פורים. אחרי שתטעמו את הגרסה שלנו עם הפטריות וגבינת העיזים תסכימו שהיא הרבה יותר מוצלחת מהמתוקה.
המצרכים
חומרים לכ-32 מאפים אישיים:
לבצק:
420 גרם (3 כוסות) קמח
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
50 גרם גבינת פרמזן מגוררת גס
1 כף סוכר
1 כפית מלח
2 ביצים
30 מ"ל (2 כפות) מים קרים (מוסיפים במידת הצורך)
למלית:
1 סלסילה (250 גרם) פטריות פורטובלו קצוצות
1 סלסילה (250 גרם) פטריות שמפיניון קצוצות
50 גרם חמאה
3 גבעולי בצל ירוק קצוצים דק
3 שיני שום קצוצות
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
100 גרם גבינת פטה עיזים מפוררת
50 גרם גבינת פרמזן מגוררת גס
מלח ופלפל שחור
מעט אגוז מוסקט
להברשה:
1 ביצה טרופה
1 כף מים
אופן ההכנה
- מכינים את הבצק: שמים קמח, חמאה, פרמזן, מלח וסוכר בקערת מעבד מזון ומעבדים לתערובת פירורית.
- מוסיפים ביצים ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד. רק אם הבצק יבשושי מוסיפים את המים בהדרגה ומעבדים מעט. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-30 דקות.
- מכינים את המלית: ממיסים חמאה במחבת ומזהיבים בצל. מוסיפים שני סוגי פטריות ומקפיצים 5 דקות. מסירים מהכיריים ומצננים מעט.
- מוסיפים שום קצוץ, פטרוזיליה, פרמזן ופטה ומערבבים קלות. מתבלים במידת הצורך.
- מרכיבים ואופים: מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה.
- מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 4-3 מ"מ. קורצים עיגולים בקוטר 12-10 ס"מ ומניחים במרכז כל עיגול כפית גדושה מהמלית. סוגרים למשולשים. משאירים פתח במרכז כך שהמלית תבצבץ. מסדרים את האוזניים בתבנית.
- טורפים בקערה ביצה ומים ומברישים את הבצק.
- אופים כ-18 דקות עד שהמאפים מזהיבים. מצננים מעט לפני ההגשה.
- שומרים עד יומיים בקופסה אטומה במקרר ומחממים בתנור חם לפני ההגשה.