המצרכים
חומרים לתבנית בקוטר 26 ס"מ:
100 גרם חמאה רכה מאוד
8-10 פרוסות חלה בעובי כ 11/2 ס"מ כל פרוסה
2 סלסילות פטריות שמפניון פרוסות
2 מכלים שמנת מתוקה
4 ביצים
1 שן שום כתושה
מלח ופלפל
מעט אגוז מוסקט
200 גרם גבינת קשקבל
אופן ההכנה
+ מחממים תנור ל-180 מעלות.
+ מורחים פרוסות חלה בחמאה. מסדרים 4-5 פרוסות בתחתית התבנית. מפזרים מעל מחצית מהפטריות, ומהקשקבל, מלח פלפל ואגוז מוסקט.
+ מניחים את הפרוסות הנוספות מעל, מפזרים את יתרת הפטריות והקשקבל, טורפים בקערה שמנת ביצים שום מלח פלפל ויוצקים מעל.
+ אופים כ-45 דקות עד שהמאפה מזהיב מאוד. מצננים מעט ומגישים.