גאלט פטריות

מרדדים בצק פריך עדין מפזרים מלית פטריות מתובלת בגבינות תימין ומוסקט ומקפלים מעל את שולי הבצק באופן חופשי זה הכל מי אמר שחייבים להתאמץ כדי להיות יפים?

המצרכים

לבצק:

  • 350 גרם (1/2 2 כוסות) קמח

  • עלים מ – 3 גבעולי בזיליקום

  • 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

  • 50 גרם גבינת פרמזן מגוררת

  • 1 ביצה

  • מלח

  • 2 כפות מים קרים

למלית:

  • 500 גרם סלסילות פטריות פורטובלו פרוסות גס

  • 1 פטריית יער חתוכה גס

  • 50 גרם חמאה

  • בצל גדול קצוץ גס

  • 2 שיני שום קצוצות

  • 150 גרם גבינה בולגרית מפוררת גס

  • 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת גס

  • עלים מ 5 גבעולי תימין

  • מעט פלפל אנגלי

  • מעט אגוז מוסקט

  • מלח

אופן ההכנה
  • מכינים את הבצק: מעבדים קמח ובזיליקום במעבד מזון במשך דקה עד שהעלים מתאחדים עם הקמח. מוסיפים חמאה וגבינה ומעבדים לקבלת פירורים מוסיפים את שאר החומרים ומעבדים רק עד לקבלת בצק עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל 30 דקות.
  • מכינים את המלית: ממיסים חמאה במחבת ומזהיבים בצל מוסיפים פטריות מקפיצים 5 דקות ומצננים מעט.
  • מוסיפים שום גבינות תימין פלפל אנגלי ומוסקט ומערבבים מוסיפים מלח במידת הצורך.
  • מרכיבים ואופים: מחממים תנור ל 180 מעלות.
  • מניחים נייר אפייה על משטח העבודה ומקמחים אותו קלות מרדדים עליו את הבצק לעיגול בקוטר 30 ס"מ.
  • מסדרים את המלית במרכז הבצק עד קוטר 24 ס"מ. מקפלים את שולי הבצק מעל המלית כך שיכסה אותה בצורה חלקית. אפשר להיעזר בנייר האפייה כדי לקפל את הבצק העדין על המלית מעבירים את המאפיה עם נייר האפייה לתבנית.
  • אופים כ 30 דקות עד שהגאלט מזהיב יפה מצננים מעט ומגישים.
  • שומרים עד יומיים מכוסה במקרר ומחממים בתנור חם לפני ההגשה.
2018-02-20T06:45:16+00:00