המצרכים
חומרים למחבת בקוטר 22-24 ס"מ:
250 גרם איטריות קדאיף
100 גרם חמאה רכה מאוד
200 גרם גבינה צפתית
2 סלסילות פטריות שמפניון פרוסות
50 גרם פרמזן
100 גרם פיסטוקים קלויים ושבורים גס
לרוטב:
1 מיכל שמנת מתוקה
50 גרם פרמזן
אגוז מוסקט
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
- מכינים את הרוטב: מביאים לרתיחה שמנת מתוקה מצמצמים בכ-1/3 מתבלים מלח פלפל אגוז מוסקט, מוסיפים פרמזן ומערבבים.
- מורחים על מחבת קרה, חמאה רכה מסדרים מעל מחצית מכמות האיטריות ודוחסים מעט.
- מפוררים גבינה ומפזרים מעל הקדאיף. מפזרים מעל פטריות, פרמזן ומחצית מהפיסטוק. מומלץ להשאיר 1 ס"מ שוליים ללא מלית.
- מסדרים מעל את יתרת האיטריות בצורה שווה.
- מחממים מחבת ומטגנים על להבה בינונית-נמוכה 5 דקות. מדי פעם מועכים את הכנאפה בעדינות בעזרת תרווד. בודקים את התחתית: כשצבע התחתית זהוב הופכים. לפני שמחזרים למחבת את הכנאפה שמים את יתרת החמאה ומטגנים 5 דקות עד שגם הצד השני מזהיב. מעבירים לכלי הגשה, מפזרים בנדיבות פיסטוקים ומגישים חם עם רוטב.