כנפה פטריות וגבינה

המצרכים

חומרים למחבת בקוטר 22-24 ס"מ:

  • 250 גרם איטריות קדאיף 

  • 100 גרם חמאה רכה  מאוד

  • 200 גרם גבינה צפתית 

  • 2 סלסילות פטריות שמפניון פרוסות 

  • 50 גרם פרמזן 

  • 100 גרם פיסטוקים קלויים ושבורים גס

  • לרוטב:

    1 מיכל שמנת מתוקה

    50 גרם פרמזן 

    אגוז מוסקט

    מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה
  •  מכינים את הרוטב: מביאים לרתיחה שמנת מתוקה מצמצמים בכ-1/3 מתבלים מלח פלפל אגוז מוסקט, מוסיפים פרמזן ומערבבים. 
  •  מורחים על מחבת קרה, חמאה רכה מסדרים מעל מחצית מכמות האיטריות ודוחסים מעט.
  • מפוררים גבינה ומפזרים מעל הקדאיף. מפזרים מעל פטריות, פרמזן ומחצית מהפיסטוק. מומלץ להשאיר 1 ס"מ שוליים ללא מלית.
  •  מסדרים מעל את יתרת האיטריות בצורה שווה.
  • מחממים מחבת ומטגנים על להבה בינונית-נמוכה 5 דקות. מדי פעם מועכים את הכנאפה בעדינות בעזרת תרווד. בודקים את התחתית: כשצבע התחתית זהוב הופכים. לפני שמחזרים למחבת את הכנאפה שמים את יתרת החמאה ומטגנים 5 דקות עד שגם הצד השני מזהיב. מעבירים לכלי הגשה, מפזרים בנדיבות פיסטוקים ומגישים חם עם רוטב.
2020-03-07T17:54:04+00:00