
פאי אלגנטי שמזכיר במראה שלו פאי פירות מסורתי. כשפורסים אותו עולה ארומה אדמתית ומתגלה מלית מפתה של פטריות עטופות בשמנת וגבינה נמסה.
המצרכים
חומרים לפאי בתבנית מתפרקת בקוטר 24 ס"מ:
לבצק:
350 גרם (½2 כוסות) קמח
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 כפית שטוחה מלח
1 כף סוכר
1 כפית זרעי כוסברה
1 ביצה
למלית:
2 סלסילות (500 גרם) פטריות שמפיניון חתוכות גס
1 פטריית יער חתוכה לפרוסות
1 גבעול כרישה קצוץ דק
75 גרם חמאה
1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר
1/2 כפית פלפל אנגלי
מלח ופלפל שחור
100 גרם גבינת קשקבל מגוררת
עלים מ-3 גבעולי בזיליקום
120 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה
2 ביצים
2 שיני שום כתושות
עלים מ-3 גבעולי תימין
למריחה:
1 ביצה
2 כפות מים
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מכינים את הבצק: שמים קמח, חמאה, מלח, זרעי כוסברה וסוכר בקערת מעבד מזון ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-30 דקות.
- מחלקים את הבצק ל-1/3 ו-2/3. מחזירים את החלק הקטן למקרר.
- מרדדים את החלק הגדול על משטח מקומח לעלה
- בעובי 4-3 מ"מ. מרפדים בו את התחתית ודפנות התבנית ומסירים את השאריות.
- אופים את הקלתית 20-15 דקות להזהבה, מוציאים מהתנור ומנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות.
- בינתיים מכינים את המלית: ממיסים חמאה במחבת ומטגנים כרישה להזהבה קלה. מוסיפים פטריות ומקפיצים 5 דקות. מתבלים במלח, פלפל, מוסקט ופלפל אנגלי ומערבבים. מסירים מהכיריים ומצננים מעט.
- טורפים בקערה שמנת מתוקה, ביצים, שום, מלח, פלפל ותימין.
- משלימים את הרכבת הפאי ואופים: מפזרים על הקלתית את הפטריות ועליהן עלי בזיליקום וקשקבל. יוצקים את תערובת השמנת והביצים.
- מרדדים את יתרת הבצק ששמרנו במקרר על משטח מקומח לעלה בעובי 4-3 מ"מ וחותכים לרצועות ברוחב 1 ס"מ. מסדרים את הרצועות על תבנית הפאי בצורת שתי וערב.
- טורפים ביצה עם מים בקערה ומברישים את רשת הבצק.
- אופים כ-30 דקות עד שפני הפאי מזהיבים. מצננים מעט ומגישים.
- אפשר לשמור עד יומיים במקרר ולחמם בתנור חם לפני ההגשה.