פאי פטריות

פאי אלגנטי שמזכיר במראה שלו פאי פירות מסורתי. כשפורסים אותו עולה ארומה אדמתית ומתגלה מלית מפתה של פטריות עטופות בשמנת וגבינה נמסה.

 

המצרכים

חומרים לפאי בתבנית מתפרקת בקוטר 24 ס"מ:
לבצק:

  • 350 גרם (½2 כוסות) קמח

  • 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

  • 1 כפית שטוחה מלח

  • 1 כף סוכר

  • 1 כפית זרעי כוסברה

  • 1 ביצה

למלית:

  • 2 סלסילות (500 גרם) פטריות שמפיניון חתוכות גס

  • 1 פטריית יער חתוכה לפרוסות

  • 1 גבעול כרישה קצוץ דק

  • 75 גרם חמאה

  • 1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר

  • 1/2 כפית פלפל אנגלי

  • מלח ופלפל שחור

  • 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת

  • עלים מ-3 גבעולי בזיליקום

  • 120 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה

  • 2 ביצים

  • 2 שיני שום כתושות

  • עלים מ-3 גבעולי תימין

למריחה:

  • 1 ביצה

  • 2 כפות מים

אופן ההכנה
  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מכינים את הבצק: שמים קמח, חמאה, מלח, זרעי כוסברה וסוכר בקערת מעבד מזון ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-30 דקות.
  • מחלקים את הבצק ל-1/3 ו-2/3. מחזירים את החלק הקטן למקרר.
  • מרדדים את החלק הגדול על משטח מקומח לעלה
  • בעובי 4-3 מ"מ. מרפדים בו את התחתית ודפנות התבנית ומסירים את השאריות.
  • אופים את הקלתית 20-15 דקות להזהבה, מוציאים מהתנור ומנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות.
  • בינתיים מכינים את המלית: ממיסים חמאה במחבת ומטגנים כרישה להזהבה קלה. מוסיפים פטריות ומקפיצים 5 דקות. מתבלים במלח, פלפל, מוסקט ופלפל אנגלי ומערבבים. מסירים מהכיריים ומצננים מעט.
  • טורפים בקערה שמנת מתוקה, ביצים, שום, מלח, פלפל ותימין.
  • משלימים את הרכבת הפאי ואופים: מפזרים על הקלתית את הפטריות ועליהן עלי בזיליקום וקשקבל. יוצקים את תערובת השמנת והביצים.
  • מרדדים את יתרת הבצק ששמרנו במקרר על משטח מקומח לעלה בעובי 4-3 מ"מ וחותכים לרצועות ברוחב 1 ס"מ. מסדרים את הרצועות על תבנית הפאי בצורת שתי וערב.
  • טורפים ביצה עם מים בקערה ומברישים את רשת הבצק.
  • אופים כ-30 דקות עד שפני הפאי מזהיבים. מצננים מעט ומגישים.
  • אפשר לשמור עד יומיים במקרר ולחמם בתנור חם לפני ההגשה.
2018-02-19T09:29:41+00:00