פטריות ממולאות בקציצות דג ראש השנה

פטריות ממולאות בקציצות דג 

השמפיניון או הפורטבלה הגדולות כל כך נוחות למילוי, שכיף לשלב אותו בארוחות החג.

הפעם נכין מהן את מנת הדג (שנהיה לראש ולא לזנב). מבשלים אותן ברוטב לימוני טעים וארומטי.

המצרכים

חומרים ל-10 מנות:

  • 10 פטריות שמפיניון או פורטבלה גדולות

  • שמן לטיגון (2-3 ס״מ, כמו לקציצות)

  • 2-3 ביצים טרופות

  • 1 כוס פירורי לחם

  • למלית:

    600 גרם פילה דג לבן טרי (מוסר ים, בס, לברק, דניס) קצוץ דק

    1 כוס תערובת עשבי תיבול (שמיר, פטרוזיליה, נענע וכוסברה) קצוצים

    3 גבעולי בצל ירוק קצוצים

    2 שיני שום כתושות

    ½-1 פלפל ירוק חריף קצוץ (לא חובה)

    1/2 כפית כוסברה

    1/2 כפית כמון

    מלח ופלפל שחור גרוס

  • לרוטב:

    3 כפות שמן זית

    1 בצל קצוץ

    2 שיני שום כתושות

    2 גבעולי סלרי קצוצים

    1 שומר קטן קצוץ (לא חובה)

    2 כפות לימון כבוש

    מעט זעפרן או חצי כפית כורכום

    כוס וחצי ציר דגים או מים

    מלח ופלפל

אופן ההכנה
  • מכינים את המלית: מערבבים את הדג הטחון עם יתר חומרי המלית.
    ממלאים את הפטריות במלית דג, טובלים בביצה, מצפים בפירורי לחם ומטגנים משני הצדדים במחבת עם שמן לטיגון. המלית לא צריכה להתבשל, רק להזהיב. מוציאים לנייר סופג.
  • מכינים את הרוטב: מטגנים את הבצל בסיר רחב ושטוח עם שמן זית עד להזהבה קלה. מוסיפים שום, סלרי ושומר ומטגנים עוד דקותיים. מוסיפים את יתר החומרים, מביאים לסף רתיחה ומוסיפים את הפטריות הממולאות. מביאים לרתיחה, משקים את הפטריות ברוטב, מכסים ומבשלים 20 דקות.
    מגישים את הפטריות הממולאות עם מעט מן הרוטב.
2019-09-23T05:03:03+00:00