פטריות פורטובלו ברוטב חריימה

הדבר הכי חשוב בחריימה הוא הרוטב, שצריך להיות עשיר, מתובל וקצת חריף. פטריות טריות שותות אותו בשמחה, והתוצאה היא מנה צבעונית וחגיגית, שתשמח מאוד אורחים צמחונים וטבעונים אבל תעורר סקרנות ועניין אצל כל המסובים.

המצרכים

חומרים ל-8 מנות:

  • ‏4 פטריות פורטובלו ענקיות ללא רגל

  • ‏4 פטריות שמפיניון גדולות ללא רגל

  • ‏8 פטריות יער צהובות

  • ‏2 כוסות גרגרי חומוס מבושלים (לא חובה, אבל מוסיף)

לרוטב חריימה:

  • ‏1/2 כוס שמן זית

  • ‏1 בצל סגול קצוץ

  • ‏10 שיני שום כתושות

  • ‏3 כפות פפריקה מרוקאית

  • ‏2-1 כפות פפריקה חריפה

  • ‏1 כף כמון

  • ‏1 כפית קימל טחון

  • מיץ מלימון אחד

  • ‏1/2 כוס עגבניות מגוררות

  • ‏1 כף רסק עגבניות (לא חובה)

  • כ-1/2 כוס מים

  • מלח

  • מעט סוכר

להגשה:

  • ‏2 כפות כוסברה קצוצה

אופן ההכנה
  •  מחממים שמן בסיר רחב ושטוח ומטגנים בצל להזהבה. מוסיפים שום ומטגנים כמה שניות עד שעולה ניחוח. מוסיפים תבלינים למעט מלח ומערבבים עד שעולה ריח טוב.
  • ‏ מוסיפים מיץ לימון, עגבניות מרוסקות ורסק עגבניות ומביאים לרתיחה. מבשלים 5 דקות על להבה בינונית ומערבבים.
  • ‏ מוסיפים מים וגרגרי חומוס ומביאים שוב לרתיחה. מתבלים במלח ומבשלים 10 דקות על להבה בינונית. טועמים ומאזנים חמיצות בעזרת סוכר, אם צריך.
  • ‏ מסדרים את הפטריות בתוך הרוטב ומבשלים 15-10 דקות לספיגת טעמים.
2018-03-14T17:05:50+00:00