פטריות פרובנסל

פטריות פרובנסל

פטריות ביס בציפוי זהוב, שמטגנים בשמן עמוק, עד שהן מקבלות מעטה פריך ושחום. טיגון בשמן בחום הנכון משאיר את הפטריות קריספיות ונטולות שמנוניות. לחילופין אפשר לאפות בתנור.

המצרכים

חומרים ל-8 מנות:

  • 3 סלסילות בייבי שמפיניון או פורטבלה

  • חצי כוס קמח

  • 2-3 ביצים טרופות

  • 2 כוסות פירורי לחם

  • מלח ופלפל

  • 2 שיני שום כתושות

  • 3 כפות עשבי תיבול קצוצים או כף יבשים

  • להגשה:

    פלחי לימון

אופן ההכנה
  1. מכינים 3 קעריות עם – קמח, ביצים מתובלות בשום, מלח ופלפל. מערבבים את הפירורים עם עשבי תיבול.
  2. מחממים שמן לטיגון עמוק. לחילופין מחממים תנור ל-220 מעלות.
  3. מקמחים, טובלים בביצה ופירורי לחם. מטגנים עד להזהבה או אופים 35 דקות בחום גבוה עד להזהבה.
2019-12-20T08:03:41+00:00