
מנה ראשונה לארוחה ביתית או לארוחה חגיגית.
מצרכים ל-4 מנות
2 סלסלות פטריות יער
4 דגי דניס מפולטים (8 פילטים)
פלפל שחור טחון טרי
מלח
שמן זית לטיגון
500 גרם עגבניות שרי חצויות
200 גרם תרד נקי
3 שיני שום פרוסות
1/4 כוס יין לבן
אופן ההכנה
מתבלים את הפילטים במלח ופלפל ומטגנים במחבת חמה עם שמן, כשצד העור כלפי מטה, 3-2 דקות (עד שהעור פריך). הופכים ומטגנים עוד דקה-שתיים. מוציאים לצלחת ומכסים.
מוסיפים למחבת שום, פטריות ועגבניות ומטגנים כ- 5 דקות, עד שהפטריות מתרככות והעגבניות נצרבות. מוסיפים תרד ומטגנים עד שהוא מקבל צבע כהה ונראה "עייף".
מגבירים את הלהבה למקסימום, מוסיפים יין ומערבבים. מבשלים עד שהיין מתאדה כמעט לחלוטין. ממליחים ומפלפלים לפי הצורך.
מניחים את הדג בצלחת, יוצקים את הרוטב ומגישים מיד.