
כרובית ועדשים שבושלו בדיוק במידה, עלי חסה פריכים ונתחים של פטריות בשרניות. מעל הכל יוצקים רוטב חמוץ-מתוק. מנה מלאת מרקמים וטעמים שתתאים לכל הסועדים – לנמנעים מגלוטן או ממוצרי חלב ולאוכלי כל.
מצרכים ל-6-4 מנות:
לסלט:
1 כרובית בינונית מופרדת לפרחים
1 כוס עדשים שחורות
2 כפות שמן זית
4 פטריות פורטבלה פרוסות
3 פטריות יער חתוכות גס
8 פטריות שמפיניון פרוסות
עלים מראש סלנובה או חסה ערבית
עלים מ-6-5 גבעולי פטרוזיליה
לרוטב:
1/3 כוס שמן זית
1 כף חרדל גרגירים
2 כפיות דבש
1 כף רכז רימונים
4 כפות מיץ לימון
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
מבשלים עדשים וכרובית: מבשלים עדשים בשפע מים כ-30 דקות עד שהן רכות אך לא מתפרקות. מסננים ומצננים. חולטים פרחי כרובית בשפע מי מלח 7-6 דקות עד שמזלג ננעץ בקלות. מסננים ומצננים.
מטגנים פטריות: מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים פטריות 3-2 דקות להזהבה עדינה. מצננים לטמפ' החדר.
סמוך להגשה מכינים רוטב, מרכיבים ומגישים: שמים את כל חומרי הרוטב בצנצנת, סוגרים ומנערים היטב.
שמים את כל חומרי הסלט בקערת הגשה, מערבבים ויוצקים רוטב מעל. מגישים מיד.