סלט פטריות, כרובית ועדשים שחורות

כרובית ועדשים שבושלו בדיוק במידה, עלי חסה פריכים ונתחים של פטריות בשרניות. מעל הכל יוצקים רוטב חמוץ-מתוק. מנה מלאת מרקמים וטעמים שתתאים לכל הסועדים – לנמנעים מגלוטן או ממוצרי חלב ולאוכלי כל.

מצרכים ל-6-4 מנות:

לסלט:

  • 1 כרובית בינונית מופרדת לפרחים

  • 1 כוס עדשים שחורות

  • 2 כפות שמן זית

  • 4 פטריות פורטבלה פרוסות

  • 3 פטריות יער חתוכות גס

  • 8 פטריות שמפיניון פרוסות

  • עלים מראש סלנובה או חסה ערבית

  • עלים מ-6-5 גבעולי פטרוזיליה

לרוטב:

  • 1/3 כוס שמן זית

  • 1 כף חרדל גרגירים

  • 2 כפיות דבש

  • 1 כף רכז רימונים

  • 4 כפות מיץ לימון

  • מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

מבשלים עדשים וכרובית: מבשלים עדשים בשפע מים כ-30 דקות עד שהן רכות אך לא מתפרקות. מסננים ומצננים. חולטים פרחי כרובית בשפע מי מלח 7-6 דקות עד שמזלג ננעץ בקלות. מסננים ומצננים.

מטגנים פטריות: מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים פטריות 3-2 דקות להזהבה עדינה. מצננים לטמפ' החדר.

סמוך להגשה מכינים רוטב, מרכיבים ומגישים: שמים את כל חומרי הרוטב בצנצנת, סוגרים ומנערים היטב.

שמים את כל חומרי הסלט בקערת הגשה, מערבבים ויוצקים רוטב מעל. מגישים מיד.

2020-04-03T07:04:57+00:00