פשטידת פטריות של פסח

שפע פטריות מסוגים שונים מוקפצות בשמן זית ומתובלות בשום, מלח, המון פלפל שחור וחשוב מאוד: קליפת לימון. ביצים ותפוח אדמה קושרים את התערובת ומבטלים את הצורך בתחליפי קמח.

המצרכים

חומרים לתבנית בקוטר 24 ס"מ או אובאלית באורך 30 ס"מ:

  • ‏1 ק"ג מיקס פטריות חצויות או פרוסות, תלוי בגודל

  • ‏4 כפות שמן זית

  • ‏3 גבעולי בצל ירוק קצוצים (החלק הלבן והירוק בנפרד)

  • ‏2 שיני שום קצוצות

  • מלח ופלפל שחור גרוס

  • עלים קצוצים גס מ-1/4 צרור פטרוזיליה

  • ‏1 תפוח אדמה גדול מגורר או 2 מצות מפוררות

  • ‏6 ביצים

  • קליפה מגוררת מלימון אחד

אופן ההכנה
  • ‏מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית ומוסיפים מחצית מכמות הפטריות, מחצית מכמות החלק הלבן של הבצל הירוק ומחצית מהשום. מתבלים במלח ופלפל ומטגנים 4-3 דקות או עד שהפטריות מזהיבות. מניחים בצד.
  • ‏ מוסיפים למחבת את יתרת השמן, הפטריות, החלק הלבן של הבצל הירוק והשום. מתבלים במלח ופלפל ומטגנים 4-3 דקות או עד שהפטריות מזהיבות.
  • ‏ מוסיפים את החלק הירוק של הבצל ופטרוזיליה ומערבבים. מעבירים לקערה ומצננים.
  • ‏ מחממים תנור ל-190 מעלות ומשמנים תבנית במעט שמן זית.
  • ‏ מוסיפים לתערובת הפטריות תפוח אדמה או פירורי מצות, ביצים וקליפת לימון. מוסיפים עוד מלח ופלפל כי פטריות (ממש כמו תפוחי אדמה) נוטות לספוח אליהן טעמים ולאזן אותם, מערבבים.
  • ‏ מעבירים את התערובת לתבנית ומקפידים לסדר למעלה פרוסות יפות של פטריות כדי שלפשטידה תהיה חזות אסתטית.
  • ‏ אופים כ-35 דקות או עד המאפה יציבו וחלקו העליון מזהיב.
  • ‏ הפשטידה נשמרת עד יומיים במקרר.
2018-03-14T15:03:57+00:00