
הגשה מרהיבה למאפה קליל וטעים.
מצרכים
500 גר' בצק עלים
20 גר' אבקת סוכר
חצי כפית מלח
קמצוץ אגוז מוסקט
500 גר' פטריות שמפיניון קטנות
5 גבעולי טימין
3 שיני שום
50 גר' חמאה
2 כפות גבינת שמנת בטעם טבעי
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-185 מעלות.
מרדדים את בצק העלים המשוטח בין שני דפי אפייה, מדקקים אותו מעט והופכים אותו על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מסמנים על גבי הבצק בסכין מלבנים בגודל 5 ס"מ על 10 ס"מ ומפדרים באבקת סוכר ובמלח. מכסים בנייר אפייה ובתבנית נוספת. על גבי התבנית שמים "משקולת", על מנת שהבצק לא יתפח (מחבת או תבנית כבדה). אופים כ-25 דקות עד שהבצק זהוב מאוד למראה.
קוצצים את השום והטימין וחותכים את הפטריות הקטנות לרבעים.
מחממים חמאה במחבת, מוסיפים את השום והטימין, מוסיפים את הפטריות לטיגון קל. ממליחים, מפלפלים ומוסיפים אגוז מוסקט ולאחר מכן מעבירים למסננת.
מסירים את המשקולת מתבנית הבצק ומפרידים את המלבנים שסימנו.
מורחים מלבן בגבינת שמנת, עורמים עליו פטריות, מכסים במלבן נוסף שגם אותו מורחים בגבינה וחוזר חלילה, עד לגובה הנדרש.