סלט קיץ של עגבניות ופטריות

מנה קלילה לשלהי הקיץ הישראלי.

מצרכים

לסלט:

  • 300 גר' שרי תמר אדומות חצויות

  • 300 גר' שרי תמר צהובות חצויות

  • 300 גר' במיה חלוטה וחתוכה ל- 2

  • צרור חלוט של אספרגוס

  • 300 גר' פטריות מלך היער חתוכות לפרוסות לאורך

  • 300 גר' פטריות יער חתוכות

  • 300 גר' פטריות פורטבלה חתוכות

לרוטב: משקשקים בצנצנת את כל החומרים הבאים:

  • 1 כפית חרדל חלק

  • 1 כפית דבש

  • מיץ מחצי לימון

  • 3 כפות חומץ

  • חופן קטן של עלי טרגון קצוצים

  • רבע כוס שמן זית

  • מלח ופלפל

אופן ההכנה

את עגבניות השרי חוצים, מורחים בשמן זית ואופים עד לצריבה קלה ב- 220 מעלות.

את הפטריות מקפיצים קלות במחבת חמה ושמן זית.

מסדרים את כל הירקות החלוטים, המוקפצים והאפויים בקערה רחבה, שופכים את הרוטב ומערבבים או מטלטלים את הקערה בעדינות.

מצוין להוסיף שקדים קלויים.

2017-06-13T07:26:47+00:00