שטרודל פטריות

שטרודל פטריות 

מאפה קל ופשוט להכנה, שאפשר להכין מראש ולשלב בתפריט של כל ארוחה, בכל שעה ביום ובכל מקום – גם בסוכה!.

הוא פרווה וגם טבעוני ולכן מתאים לכולם.

המצרכים

חומרים לשטרודל אחד גדול:

  • 1 סלסילת פטריות שמפיניון פרוסות

  • 1 צרור פטריות יער קצוצות

  • 3 כפות שמן זית

  • 1 בצל או כרישה קצוץ דק

  • 2 שיני שום כתושות

  • עלים מ-6 גבעולי תימין

  • מלח ופלפל שחור גרוס

  • 1 תפוח אדמה מבושל ומעוך למחית

  • 6 עלים של בצק פילו

  • שמן זית להברשה

  • עלי מרווה או תימין לקישוט

אופן ההכנה
  1. מחממים מחבת ומאדים את הפטריות 8 דקות ללא שומן. עד שהן שחומות ויבשות.
  2. מוציאים את הפטריות מהמחבת ומוסיפים שמן זית. מוסיפים את הבצל או הכרישה, מטגנים 5 דקות או עד שמזהיבים ומחזירים את הפטריות. מתבלים בשום, תימין, מלח ופלפל ומטגנים יחד עוד 3 דקות. מצננים.
  3. מערבבים את הפטריות עם מחית תפוח האדמה. טועמים ומוסיפים תיבול לפי הצורך. מצננים לפני שממלאים.
  4. משמנים את עלי הפילו ומניחים אחד על השני בחפיפה. מניחים מלית לאורך העלה ומגלגלים לשטרודל. משמנים קלות, מקשטים בעלי מרווה או תימין ושולחים לתנור, לאפייה של חצי שעה או עד שהפילו זהוב יפה מכל הכיוונים.

*למאפה שטרודל חלבי:

מחליפים את שמן הזית בחמאה (הן בטיגון הבצל והן בהברשת עלי הפילו) ומוסיפים למלית 3 כפות פרמזן מגוררת או גבינה פיקנטית אחרת.

2019-09-24T12:13:08+00:00