
יש קסם מיוחד בפאי סגור שבו המלית מתקבלת רכה ועסיסית, שכן הבצק מכסה עליה ובכלל לא יודעים מה יש בפנים.
חשוב להשאיר כמה חורים בבצק. אגב, לא בשביל להציץ אלא בשביל האדים שיהיה להם מאיפה לצאת.
כך הבצק נותר פריך.
המצרכים
חומרים לתבנית פאי בקוטר 22 ס״מ:
לבצק פריך:
- 1 וחצי כוסות (210 גרם) קמח
- 150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 1 כפית שטוחה מלח
- 1 כפית שטוחה סוכר
- 4 כפות מים קרים
למלית:
- 3 סלסילות של פטריות מסוגים שונים
- 50 גרם חמאה
- 1 שן שום כתושה
- מלח ופלפל
- אגוז מוסקט
- 2 שמנת חמוצה
- 2 ביצים
- בצל ירוק קצוץ
אופן ההכנה
- מכינים בצק פריך: במעבד מזון מעבדים קמח, חמאה, מלח וסוכר לפירורים. מוסיפים את המים תוך כדי עיבוד ומפסיקים כשהפירורים מתחילים להתאחד. מאחדים את הבצק בעזרת הידיים.
עוטפים בניילון ומקררים שעה.
מרדדים 2/3 מכמות הבצק ומרפדים בו תבנית בבצק ליצירת קלתית.
מחממים תנור ל-190 מעלות.
אופים את הקלתית 12 דקות להזהבה קלה. - בינתיים מכינים את המלית: מאדים את הפטריות במחבת גדולה וחמה מאד ללא שומן במשך 4-5 דקות. מוסיפים חמאה ושום ומערבבים יחד עוד דקותיים.
בקערה מערבבים שמנת חמוצה עם ביצים, בצל ירוק ופטריות.
יוצקים את התערובת לתוך קלתית הבצק, מרדדים את יתרת הבצק ומניחים על המלית. אופים חצי שעה עד 40 דקות או עד שהבצק זהוב יפה.