
אם אתם חובבי בריאות וטרם התנסיתם בקמח כוסמין, מומלץ לאמץ את הקמח הבריא והנפלא בעל הטעם המתקתק. קל למלא את הבצק בפטריות צלויות וקל לעצב מהן חלת כתר חגיגית ומרשימה.
המצרכים
חומרים לסירפלא או תבנית טבעת בקוטר 26 ס״מ:
- 300 גרם קמח כוסמין מלא
- 200 גרם קמח כוסמין לבן
1 כף שמרים יבשים - 180 מ”ל (3/4 כוס) מים
2 כפות סילאן או דבש
4 כפות שמן זית
1 ביצה
1 כפית מלח - מעט קמח, לאיבוק פני הבצק
- למלית:
3 כפות שמן זית
1 גבעול כרישה (רק החלק הבהיר) פרוס דק
2 סלסילות פטריות פרוסות - 2-3 שיני שום כתושות
- 2 כפות סילאן או דבש
- 3 כפות פרמזן מגוררת (לא חובה)
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
- מכינים את הבצק ומתפיחים: מערבלים את חומרי הבצק, במיקסר עם וו לישה, במשך 10 דקות או עד שמתקבל בצק חלק, נעים וגמיש. אם צריך מוסיפים עוד כף או שתיים של מים. משמנים את הבצק ומניחים בקערה משומנת היטב. עוטפים בניילון ומתפיחים לילה במקרר. אם אין זמן אפשר להתפיח בחוץ עד להכפלת הנפח.
מחלקים את הבצק ל-12 כדורים שווים. מכסים ומתפיחים חצי שעה, בינתיים מכינים מלית.
מכינים את מלית הפטריות: מאדים את הפטריות במחבת חמה או בתבנית ללא שמן עד לייבושן. מחממים שמן זית במחבת ומאדים את הכרישה עם מלח ופלפל עד לריכוך. מוסיפים את הפטריות ואת השום ומזהיבים עוד 2 דקות יחד. מוסיפים סילאן או דבש, מערבבים ומצננים. אם רוצים מוסיפים פנימה את הפרמזן.
ממלאים, מתפיחים שוב ואופים: לוקחים כל כדור של בצק, משטחים וממלאים בכף מן המלית, סוגרים היטב ומניחים בתבנית המשומנת כשפני הכדור החלקים כלפי מעלה.
מכסים ומתפיחים 30 דקות או עד להכפלת הנפח.
מחממים את התנור מראש ל-190 מעלות.
מקמחים את פני הבצק ואופים כ-20 דקות או עד שהחלה זהובה ותפוחה וגם התחתית יציבה.