
לזניה אביבית לפסח
בתפקיד עלי הלזניה – המצות. וביניהן משובצים ירקות ירוקים: רצועות זוקיני, עלי תרד, כרישה, ושפע בשמל מתובל בפסטו. מומלץ לאפות מראש. לצנן, לחתוך למנות בתוך התבנית ולחמם לפני ההגשה.
המצרכים
תבנית מלבנית 36*24 ס״מ:
- 12 מצות
- סלסילת פטריות פרוסות
- 1 גבעול כרישה קצוץ
- 2-3 זוקיני פרוסים בעזרת קולפן
- חופן נדיב של עלי תרד
לבשמל:
- 100 גרם חמאה
- 70 גרם (1/2 כוס) קמח תפו"א או קורנפלור
- 1 ליטר חלב
- מלח ופלפל לבן
- מעט אגוז מוסקט
- 3 כפות גדושות פסטו
אופן ההכנה
- מכינים את הבשמל: בקלחת ממיסים את החמאה. מוסיפים את הקמח. בוחשים היטב בכף עץ מעל להבה נמוכה. יוצקים את החלב ולא מפסיקים לבחוש עד קבלת רוטב חלק.
- מחממים תנור ל-200 מעלות, מרכיבים ואופים: יוצקים מעט שמן זית לתחתית התבנית, שכבה ראשונה של מצות רטובות, 2 כפות גדושות בשמל, פטריות, ירקות ועוד שכבת מצות, בשמל, פטריות, ירקות וכך הלאה. מסיימים בבשמל ומעליו מסדרים את הפטריות והירקות בצורה יפה – אלה פני הלזניה.
- מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים את הלזניה 30 דקות, מסירים את הכיסוי ואופים עוד 10-15 דקות או עד שהיא שחומה ומבעבעת. מצננים וחותכים למנות כדי שיהיה קל לחמם ולהגיש בלי שהלזניה תקרוס בזמן הפריסה.