לזניה של פסח עם מצות ופטריות שכבות של בשמל, תרד וכרישה

לזניה אביבית לפסח

בתפקיד עלי הלזניה – המצות. וביניהן משובצים ירקות ירוקים: רצועות זוקיני, עלי תרד, כרישה, ושפע בשמל מתובל בפסטו. מומלץ לאפות מראש. לצנן, לחתוך למנות בתוך התבנית ולחמם לפני ההגשה.

המצרכים

תבנית מלבנית 36*24 ס״מ:

    • 12 מצות
    • סלסילת פטריות פרוסות
    • 1 גבעול כרישה קצוץ
    • 2-3 זוקיני פרוסים בעזרת קולפן 
    • חופן נדיב של עלי תרד 

      לבשמל:

    • 100 גרם חמאה
    • 70 גרם (1/2 כוס) קמח תפו"א או קורנפלור
    • 1 ליטר חלב
    • מלח ופלפל לבן
    • מעט אגוז מוסקט
    • 3 כפות גדושות פסטו
אופן ההכנה
  1. מכינים את הבשמל: בקלחת ממיסים את החמאה. מוסיפים את הקמח. בוחשים היטב בכף עץ מעל להבה נמוכה. יוצקים את החלב ולא מפסיקים לבחוש עד קבלת רוטב חלק.
  2. מחממים תנור ל-200 מעלות, מרכיבים ואופים: יוצקים מעט שמן זית לתחתית התבנית, שכבה ראשונה של מצות רטובות, 2 כפות גדושות בשמל, פטריות, ירקות ועוד שכבת מצות, בשמל, פטריות, ירקות וכך הלאה. מסיימים בבשמל ומעליו מסדרים את הפטריות והירקות בצורה יפה – אלה פני הלזניה.
  3. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים את הלזניה 30 דקות, מסירים את הכיסוי ואופים עוד 10-15 דקות או עד שהיא שחומה ומבעבעת. מצננים וחותכים למנות כדי שיהיה קל לחמם ולהגיש בלי שהלזניה תקרוס בזמן הפריסה.
2020-09-15T18:19:38+00:00