
מרק קרמי עשיר בטעמים עמוקים של אדמה וחורף.
מתאים מאד לאירוח
המצרכים
חומרים ל-6 מנות:
- 300 גרם ערמונים קלופים וקצוצים גס
- 1 כרישה קצוצה
- 1 גזר מגורר
- 2 שיני שום קצוצות
- 3 כפות שמן זית
- 2 גבעולי תימין
- 1 גבעול רוזמרין
- 1 עלה דפנה
- 3 סלסילות פטריות טריות (שיטאקי, פורטבלה ושמפיניון) פרוסות
- מלח ופלפל שחור גרוס
- מעט אגוז מוסקט, מגורר טרי
- 1/2 כוס יין לבן
- ליטר וחצי מרק צח (מבוסס על ירקות שורש)
- 1/2 כוס שמנת מתוקה או חלב או חלב צמחי (לא חובה)
אופן ההכנה
בסיר עם שמן זית מאדים כרישה ועשבי תיבול. מוסיפים פטריות, מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט וצורבים את הפטריות במשך 4 דקות. בשלב זה אפשר לשמור מעט מהפטריות כדי להוסיף למרק בהגשה.
מוסיפים יין ומקרצפים את התחתית של הסיר.
מוסיפים את המרק ואת הערמונים (אפשר לשמור כף להגשה), מביאים לרתיחה ומבשלים 20-30 דקות לריכוך הירקות והערמונים.
מעבירים את תכולת המרק עם חצי מכמות הנוזלים לבלנדר. מסלקים את עשבי התיבול ומרסקים. תוך כדי הריסוק מוסיפים עוד נוזלים לפי הצורך, עד לקבלת המרקם הרצוי. אם רוצים מוסיפים שמנת. טועמים ומתקנים תיבול.
יוצקים לצלחות אישיות, מפזרים מעט פטריות וערמונים ששמרנו, מזלפים מעט שמן או שמנת לטאצ׳ אחרון ומגישים.