
בצק שמרים פשוט וקל להכנה. מקשטים בפטריות ועוד עלים או ירקות מסודרים כמו טנא לחג.
המצרכים
חומרים ל-2 פוקאצ'ות בקוטר 20-22 ס"מ:
- לפוקאצ'ה:500 גרם קמח כוסמין (לפחות חצי כמות מלא)
320 מ״ל (1/3 1 כוסות) מים
1 כף שטוחה שמרים יבשים
2 כפות סוכר
1 כפית גדושה מלח
מעט שמן זית לשימון הבצק המוכןלהגשה:
סוגים שוני של פטריות פרוסות
מלח ופלפל שחור גרוס
שמן זיתעשבי תיבול
- לפוקאצ'ה:500 גרם קמח כוסמין (לפחות חצי כמות מלא)
אופן ההכנה
מכינים את המרינדה: מערבבים את חומרי התיבול ומברישים בתערובת את הטופו והפטריות. צולים על מחבת גריל או נון סטיק, לצריבה יפה.
בסוטאז׳ עם כף שמן מאדים בצל וגזר עד לריכוך. מוסיפים קארי, חלב קוקוס וחצי כוס מרק או מים ומבשלים יחד 2-3 דקות, טועמים ומתבלים לקבלת רוטב טעים.
מוסיפים את הפטריות והטופו ומגישים על ערמה של אטריות אורז.