צלי טופו ופטריות ברוטב קארי הודי

מכינים רוטב קארי עשיר בירקות ומוסיפים לו פרוסות טופו ופטריות פורטבלו גדולות שעברו צלייה 

שימו לב, אם אתם אוהבים הרבה רוטב הכפילו את כמות חלב הקוקוס, המים והקארי. כי אין כאן תבשיל קארי עשיר ברוטב אלא רוטב קארי שעוטף את המרכיבים הצלויים.

המצרכים

חומרים ל- 4 מנות:

    • 200 גרם טופו מוצק, פרוס לעובי חצי ס״מ וחתוך לאצבעות
    • 1 סלסילת פטריות יער
    • 1 סלסילת פורטבלו גדולות פרוסות
    • 1 כף שמן (קוקוס או רגיל)
    • 1 בצל סגול פרוס
    • 1 גזר חתוך לרצועות
    • מלח ופלפל שחור
    • 1/2 כפית קארי
    • 1/2 כפית גראם מסאלה
    • 1/2 כפית צ'ילי
    • 1/2 כוס חלב קוקוס
    • 1/2 כוס מרק או מים 

      למרינדה:

    • 3 כפות שמן (קוקוס או רגיל)
    • 2 שיני שום קצוצות
    • 1 ס״מ ג׳ינג׳ר מגורר
    • 1/2 כפית קארי

    להגשה:

    אטריות אורז שהושרו במים עד לריכוך

אופן ההכנה

מכינים את המרינדה: מערבבים את חומרי התיבול ומברישים בתערובת את הטופו והפטריות. צולים על מחבת גריל או נון סטיק, לצריבה יפה.

בסוטאז׳ עם כף שמן מאדים בצל וגזר עד לריכוך. מוסיפים קארי, חלב קוקוס וחצי כוס מרק או מים ומבשלים יחד 2-3 דקות, טועמים ומתבלים לקבלת רוטב טעים.

מוסיפים את הפטריות והטופו ומגישים על ערמה של אטריות אורז.

2020-09-15T18:17:04+00:00