
בצק הפילו הדקיק מציע לנו להתרכז בעיקר – במלית. כאן היא עשירה בבצל ופטריות
המצרכים
חומרים ל- 8 מנות:
12 עלי פילו מופשרים או מצוננים
מעט שמן זית להברשה
קצח ו/או שומשום
למלית:
2 בצלים קצוצים
4 כפות שמן זית
3 סלסילות של פטריות מסוגים שונים, קצוצות
מלח ופלפל שחור גרוס
2 כפות קמח
100 גרם גאודה מגוררת (אפשר להחליף בגבינב פיקנטית אחרת או בטופו)
אופן ההכנה
מכינים את המלית: מטגנים את הבצלים במחבת חמה עם שמן 10-15 דקות, מעל להבה בינונית-נמוכה, עד להזהבה מלאה. מגביהים את גובה הלהבה, מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן עוד 10 דקות. מוסיפים קמח לספיגת נוזלים, מתבלים ומצננים.
מוסיפים לתערובת הפטריות גאודה מגוררת ומערבבים. טועמים ומתבלים במלח ופלפל במידת הצורך.
ממלאים ואופים: מברישים שני עלי פילו בשמן זית ומניחים אחד על השני בחפיפה. מניחים מלית לאורך ומגלגלים לגליל. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מהמרכז בצורת שבלול. ממשיכים עם עוד גלילים עד להשלמת התבנית, משמנים ומפזרים קצח.
אופים 15 דקות או עד להזהבה.