תבשיל בורגול מהמטבח הלבנוני, שמתבשל ברוטב פיקנטי שאליו הוספנו שלל פטריות. מגישים עם פטה מפוררת, יוגורט, או לאבנה או טחינה.
המצרכים
חומרים ל- 4 מנות:
- 4 כפות שמן זית
- 1 בצל קצוץ דק
- 3-4 שיני שום קצוצות דק-דק
- 1 גמבה קצוצה דק
- 2 כפות גדושות רסק עגבניות
- 1 כוס בורגול גס
- 1 כפית שטוחה בהרט
- 1/4 1 כוסות מים חמים
- 1 כפית שטוחה מלח
- 2 סלסילות פטריות קצוצות
להגשה:
- 1 כוס תערובת ירוקים קצוצים: פטרוזיליה/כוסברה/נענע/בצל ירוק
- גבינה מלוחה או יוגורט או טחינה
- רבעי לימון
- זילוף של שמן זית
אופן ההכנה
מחממים שמן זית בסיר ומטגנים בצל, שום וגמבה 3-4 דקות להזהבה.
מוסיפים את הבורגול. מתבלים בבהרט ורסק עגבניות, מערבבים עד שעולה ריחו. מוסיפים מים ומלח. מבשלים רבע שעה. אם הבורגול קשה ולא נותרו מים מוסיפים 1/4 כוס מים ומבשלים עד שהם נספגים.
מחממים מחבת עם שמן זית ומקפיצים את הפטריות עד הזהבה. מוסיפים תבלינים ומקפיצים עוד דקה-שתיים. מוסיפים לסיר, מערבבים.
מגישים את השולבטה פטריות עם עשבי התיבול הקצוצים רבע לימון וזילוף רענן של שמן זית. הולך טוב מאד עם גבינה מלוחה, עם יוגורט או טחינה.