שולבטה פטריות

תבשיל בורגול מהמטבח הלבנוני, שמתבשל ברוטב פיקנטי שאליו הוספנו שלל פטריות. מגישים עם פטה מפוררת, יוגורט, או לאבנה או טחינה.
המצרכים

חומרים ל- 4 מנות:

    • 4 כפות שמן זית
    • 1 בצל קצוץ דק
    • 3-4 שיני שום קצוצות דק-דק
    • 1 גמבה קצוצה דק
    • 2 כפות גדושות רסק עגבניות 
    • 1 כוס בורגול גס
    • 1 כפית שטוחה בהרט
    • 1/4 1 כוסות מים חמים
    • 1 כפית שטוחה מלח 
    • 2 סלסילות פטריות קצוצות 

      להגשה:

    • 1 כוס תערובת ירוקים קצוצים: פטרוזיליה/כוסברה/נענע/בצל ירוק
    • גבינה מלוחה או יוגורט או טחינה
    • רבעי לימון
    • זילוף של שמן זית
אופן ההכנה

מחממים שמן זית בסיר ומטגנים בצל, שום וגמבה 3-4 דקות להזהבה.

מוסיפים את הבורגול. מתבלים בבהרט ורסק עגבניות, מערבבים עד שעולה ריחו. מוסיפים מים ומלח. מבשלים רבע שעה. אם הבורגול קשה ולא נותרו מים מוסיפים 1/4 כוס מים ומבשלים עד שהם נספגים.

מחממים מחבת עם שמן זית ומקפיצים את הפטריות עד הזהבה. מוסיפים תבלינים ומקפיצים עוד דקה-שתיים. מוסיפים לסיר, מערבבים.

מגישים את השולבטה פטריות עם עשבי התיבול הקצוצים רבע לימון וזילוף רענן של שמן זית. הולך טוב מאד עם גבינה מלוחה, עם יוגורט או טחינה.

2020-09-15T18:31:55+00:00