
קדרה עמוסת ירקות חורפיים, מינימום מאמץ והארוחה מוכנה. גם חובבי הבשר לא יאמינו – הנתחים היחידים שיש בה הן פטריות גדולות ועסיסיות!
המצרכים
2 כפות שמן זית
2 בצלים קלופים וחתוכים לשמיניות
4 פטריות פורטבלה גדולות, חצויות
6 פטריות בינוניות, שלמות
4 תפוחי אדמה קלופים, חתוכים גס
400 גרם (כ- 4-5 יחידות) ארטישוק ירושלמי, שטוף היטב
1 כפית כמון
1 כפית כוסברה יבשה
1/2 כפית בהרט
פלפל שחור
1 כפית מלח
כ- 10 ענפי טימין (לא חובה)
אופן ההכנה
- מחממים היטב סיר כבד.
- מוסיפים לסיר את שמן הזית, הבצל החתוך והפטריות. מערבבים ומטגנים 5 דקות, כך שהירקות יקבלו צריכה יפה.
- בקערה מערבבים היטב את תפוחי האדמה והארטישוק הירושלמי עם התבלינים. מעבירים לסיר הלוהט, מוסיפים את ענפי הטימין, מערבבים היטב ומכסים (בשלב הזה כבר יש מעט נוזלים שהגירו הפטריות).
- מבשלים על אש גבוהה 15 דקות, מנמיכים ללהבה בינונית-נמוכה ומבשלים עוד כשעה-שעה ורבע, עד שתפוחי האדמה רכים.