• קדרה של תפו"א, בצלים ופטריות צלויות

קדרה של תפו"א, בצלים ופטריות צלויות

קדרה עמוסת ירקות חורפיים, מינימום מאמץ והארוחה מוכנה. גם חובבי הבשר לא יאמינו – הנתחים היחידים שיש בה הן פטריות גדולות ועסיסיות!

 

המצרכים
  • 2 כפות שמן זית

  • 2 בצלים קלופים וחתוכים לשמיניות

  • 4 פטריות פורטבלה גדולות, חצויות

  • 6 פטריות בינוניות, שלמות

  • 4 תפוחי אדמה קלופים, חתוכים גס

  • 400 גרם (כ- 4-5 יחידות) ארטישוק ירושלמי, שטוף היטב

  • 1 כפית כמון

  • 1 כפית כוסברה יבשה

  • 1/2 כפית בהרט

  • פלפל שחור

  • 1 כפית מלח

  • כ- 10 ענפי טימין (לא חובה)

אופן ההכנה
  • מחממים היטב סיר כבד.
  • מוסיפים לסיר את שמן הזית, הבצל החתוך והפטריות. מערבבים ומטגנים 5 דקות, כך שהירקות יקבלו צריכה יפה.
  • בקערה מערבבים היטב את תפוחי האדמה והארטישוק הירושלמי עם התבלינים. מעבירים לסיר הלוהט, מוסיפים את ענפי הטימין, מערבבים היטב ומכסים (בשלב הזה כבר יש מעט נוזלים שהגירו הפטריות).
  • מבשלים על אש גבוהה 15 דקות, מנמיכים ללהבה בינונית-נמוכה ומבשלים עוד כשעה-שעה ורבע, עד שתפוחי האדמה רכים.
2018-01-10T21:35:20+00:00