נשנוש קליל, עסיסי ומלא בריאות
מצרכים
1 בטטה בינונית ומוצקה חתוכה לקוביות קטנות
400 גר' פטריות שמפיניון חתוכות לקוביות קטנות
1 מקל סלרי אמריקאי חתוך לרצועות דקיקות
2 תפוחי עץ מזן גרני סמיט חתוכים לקוביות קטנטנות
2 כפות שמן
חופן קטן של שמיר קצוץ
חופן קטן של נענע קצוצה
1 כף שמנת חמוצה
1 כף שמנת מתוקה
אופן ההכנה
- מבשלים את קוביות הבטטה בסיר גדול מלא במים רותחים עד ריכוך.
- מקפיצים את הפטריות קלות במחבת ממליחים ומפלפלים, מסננים להגיר נוזלים.
- שמים בקערה את הבטטה והפטריות, את תפוחי העץ והסלרי החתוכים,
- חופן של שמיר וחופן של נענע.
- מערבבים יחד את שתי השמנות שופכים מעל הירקות ומערבבים בעדינות.
- מפרידים אנדיב לעלים, בכל עלה מניחים כף קטנה של סלט ומגישים.