ניוקי בטטה ופטריות יער אלמוג

מצרכים

לניוקי:

  • 1 ק"ג בטטה

  • 1 ק"ג מלח גס

  • 2 אשכולות של פטריות יער אלמוג

  • 3.5 כוסות קמח

  • 2 חלמונים

  • 50 גר' פרמז'ן מגורד

  • מלח

  • אגוז מוסקט

לרוטב:

  • 100 גר' חמאה

  • 5 עלי מרווה קצוצים

  • 4 ענפי טימין קצוצים

  • 2 סלסלות פטריות שמפיניון קטנות

  • 1 חבילת אפונת שלג חתוכה גס

אופן ההכנה

שופכים את המלח הגס לתבנית תנור, עליו מניחים את הבטטות ואופים בתנור בחום של 190 מעלות, עד לריכוך.
טוחנים במעבד מזון את פטריות האלמוג עם 2 החלמונים.
כשהבטטות מוכנות מרוקנים את תוכנן לקערה גדולה ומקררים. מוסיפים פרמז'ן, מלח ואגוז מוסקט.
מוסיפים את מחית פטריות האלמוג והחלמונים. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד. אם דביק, מוסיפים עוד קמח.
מרתיחים סיר גדול עם מים, מעט מלח ומעט שמן.
משטחים את הבצק על משטח מקומח, בוצעים חתיכות של 150 גר' ומגלגלים לנחשים. את הנחשים חותכים למקטעים של כ 2 ס"מ.
כשהמים רותחים, מכניסים את את הניוקי למים, כמה בודדים בכל פעם. מחכים שהניוקי יצופו כ-2 דקות ומוציאים למסננת.

מרכיבים את המנה:
מחממם את החמאה במחבת רחבה, מוסיפים את הפטריות ואת אפונת השלג ומקפיצים כ 2 דקות.
מוסיפים את הניוקי ואת עשבי התיבול, מערבבים בעדינות, ממליחים ומפלפלים, מכבים את האש ומגישים מיד בתוך צנצנות קטנטנות.

2017-06-15T08:53:52+00:00