פטריות מוקפצות בחמאת מרווה, קונפי עגבניות שרי ומוצרלה

המצרכים
  • לקונפי עגבניות שרי:

    2-3 אשכולות של עגבניות שרי אדומות ויפות

    ראש שום קלוף

    8 גבעולי טימין

    שמן זית וקנולה לכיסוי.

  • לסלט פטריות:

    500 גר' פטריות שמפניון ופורטבלה חתוכות

    בצלצלי שאלוט מוקפצים

    6 עלי מרווה

    2 שיני שום

    50 גר' חמאה

    200 גר' כדורי מוצרלה קטנים

אופן ההכנה

קונפי עגבניות שרי:
מניחים את העגבניות בתבנית קטנה בשכבה אחת

מפזרים את השום ביניהן ואת הטימין מעליהן.

מפזרים מעט מלח גס.

מוזגים שני סוגי השמנים חצי מהכמות הדרושה מכל שמן לכדי כיסוי העגבניות.

מכניסים לתנור על 80 מעלות לכשעתיים. בודקים שהעגבניות לא מתפרקות.

כשמוכן ומתקרר מאכסנים בקופסא במקרר.

(ניתן ורצוי להשתמש בשמן המדהים שנוצר לכל מטרה)

סלט הפטריות:

מחממים חמאה במחבת רחבה,

נותנים לחמאה להשחים מעט אך לא להישרף.

מוסיפים את עלי המרווה ואת השום.

מוסיפים כף משמן העגבניות.

מוסיפים את הבצלצלים והפטריות למחבת ומקפיצים קלות, שהפטריות יישארו קשות.

מוסיפים את כדורי המוצרלה ומגישים מיד.

2018-01-30T10:15:59+00:00