שקשוקה עם פטריות

מנת הדגל לארוחת בוקר מפנקת של יום שישי

מצרכים
  • 1 סלסלת פטריות שמפיניון / פורטבלה פרוסות

  • 800 גרם עגבניות קלופות שלמות, טריות או משומרות

  • 1 בצל קצוץ

  • 4-5 שיני שום פרוס

  • 1 פלפל אדום גדול חתוך לקוביות

  • 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק (לא הכרחי)

  • 3 כפות עלי אורגנו

  • 5-6 ביצים

  • 3 כפות שמן זית

  • פפריקה אדומה

  • מלח

  • פלפל שחור

אופן ההכנה

במחבת רחבה יוצקים שמן זית ומטגנים את הבצל עד שיזהיב. מוסיפים את השום והפפריקה ומטגנים קלות. מוסיפים את הפלפלים ואת הפטריות ומקפיצים כ-5 דקות נוספות.
מוסיפים את העגבניות, עלי אורגנו, מלח ופלפל ומבשלים כ-15 דקות נוספות, עם מכסה, תוך ערבוב מידי פעם.
מסירים את המכסה ומממשיכים לבשל עד שהנוזלים מצטמצמים והירקות רכים.
שוברים את הביצים בזו אחר זו לתוך המחבת ומבשלים לפי מידת העשייה הרצויה.

2017-06-15T09:30:50+00:00