את התבשיל הזה לא כדאי שתפספסו – טעמים אסייתיים של ג'ינג'ר וחלב קוקוס עם פטריות, כרובית, בוק צ'וי ונבטים.
המצרכים
לרוטב:
1 בצל קלוף
4 שיני שום
2 ס"מ ג'ינג'ר קלוף חתוך גס
1 כוס בצל ירוק חתוך גס
2 כפות שמן זית
2 מקלות קינמון
3 תרמילי הל
1/4 כפית כורכום
כפית מלח
1/2 כוס חלב קוקוס
1.5 כוסות מים
לירקות:
1/2 כרובית, מופרדת לפרחים בגודל בינוני
2 כפות שמן זית
סלסלת פטריות שמפיניון, חצויות (או 2 מגשי פטריות מיקס)
חבילת בוקצ'וי, חתוך לרצועות
1 חבילת נבטים סיניים
1/2 כוס בצל ירוק, פרוס דק
1/2 כפית מלח
מיץ מחצי לימון
אופן ההכנה
- מכינים את הרוטב: במעבד מזון מרסקים בצל, בצל ירוק, שום וג'ינג'ר.
- מחממים היטב סיר בגודל בינוני. מוסיפים אליו את שמן הזית והתבלינים. מערבבים בזהירות, מנמיכים ללהבה בינונית. מוסיפים את רסק הבצל-שום-ג'ינג'ר, מערבבים היטב ומטגנים 5 דקות. מוסיפים את הנוזלים ומביאים לרתיחה.
- מכסים, מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים 10 דקות.
- מחממים היטב מחבת רחבה ומוסיפה אליה את פרחי הכרובית. צורבים אותם היטב ולאחר דקה מוסיפים את שמן הזית.
- מוסיפים את הפטריות, מקפיצים קלות, מטגנים כ- 2 דקות ומוסיפים את הבוקצ'וי החתוך. מערבבים.
- מוסיפים למחבת את הרוטב, מערבבים היטב, מכסים ומביאים לרתיחה עדינה.
- מנמיכים ללהבה נמוכה, ומבשלים 5-7 דקות.
- פותחים את הסיר, מוסיפים את הנבטים והבצל הירוק הפרוס, המלח ומיץ הלימון.
- מערבבים ומגישים.