• תבשיל אסייתי

תבשיל אסייתי

את התבשיל הזה לא כדאי שתפספסו – טעמים אסייתיים של ג'ינג'ר וחלב קוקוס עם פטריות, כרובית, בוק צ'וי ונבטים.

 

המצרכים
  • לרוטב:

  • 1 בצל קלוף

  • 4 שיני שום

  • 2 ס"מ ג'ינג'ר קלוף חתוך גס

  • 1 כוס בצל ירוק חתוך גס

  • 2 כפות שמן זית

  • 2 מקלות קינמון

  • 3 תרמילי הל

  • 1/4 כפית כורכום

  • כפית מלח

  • 1/2 כוס חלב קוקוס

  • 1.5 כוסות מים

  • לירקות:

  • 1/2 כרובית, מופרדת לפרחים בגודל בינוני

  • 2 כפות שמן זית

  • סלסלת פטריות שמפיניון, חצויות (או 2 מגשי פטריות מיקס)

  • חבילת בוקצ'וי, חתוך לרצועות

  • 1 חבילת נבטים סיניים

  • 1/2 כוס בצל ירוק, פרוס דק

  • 1/2 כפית מלח

  • מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה
  • מכינים את הרוטב: במעבד מזון מרסקים בצל, בצל ירוק, שום וג'ינג'ר.
  • מחממים היטב סיר בגודל בינוני. מוסיפים אליו את שמן הזית והתבלינים. מערבבים בזהירות, מנמיכים ללהבה בינונית. מוסיפים את רסק הבצל-שום-ג'ינג'ר, מערבבים היטב ומטגנים 5 דקות. מוסיפים את הנוזלים ומביאים לרתיחה.
  • מכסים, מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים 10 דקות.
  • מחממים היטב מחבת רחבה ומוסיפה אליה את פרחי הכרובית. צורבים אותם היטב ולאחר דקה מוסיפים את שמן הזית.
  • מוסיפים את הפטריות, מקפיצים קלות, מטגנים כ- 2 דקות ומוסיפים את הבוקצ'וי החתוך. מערבבים.
  • מוסיפים למחבת את הרוטב, מערבבים היטב, מכסים ומביאים לרתיחה עדינה.
  • מנמיכים ללהבה נמוכה, ומבשלים 5-7 דקות.
  • פותחים את הסיר, מוסיפים את הנבטים והבצל הירוק הפרוס, המלח ומיץ הלימון.
  • מערבבים ומגישים.
2018-01-30T12:53:23+00:00