מנה חורפית ומנחמת ליום סגריר
מצרכים:
6 פרוסות אוסובוקו עם העצם
3 בצלים חתוכים גס
ראש שום קלוף
5 גבעולי טימין
2 גבעולי רוזמרין
2 מקלות סלרי
400 גר' פטריות שמפיניון
400 גר' פטריות יער
בקבוק יין אדום
2 ליטר ציר בקר
מעט קמח
מלח
פלפל שחור
3 עלי דפנה
6 כפות שמן
אופן ההכנה
מחממים שמן בסיר רחב עם ציפוי. מקמחים את נתחי האוסובוקו ומנערים קלות, מניחים בשמן ולאחר השחמה הופכים לצד שני. מוציאים לצלחת עם נייר סופג.
לאותו סיר מכניסים את הבצלים ומטגנים קלות. מוסיפים שום, טימין, רוזמרין וסלרי ומאדים כ-10 דקות.
שופכים לתוך הסיר ליטר יין וליטר ציר, מרתיחים, מנמיכים להבה ומבשלים שעה וחצי.
בתום הזמן, מוסיפים את הציר שנותר וטוחנים הכל בבלנדר מוט עד לקבלת מסה חלקה.
מוסיפים לסיר אוסובוקו וממשיכים לבשל על אש קטנה כשעה וחצי.
במחבת נפרדת מטגנים קלות את הפטריות שחתכנו. מוסיפים לסיר ומכבים את האש.