פיצה ביאנקה

לעתים פיצה סוגרת לנו את הפינה של "מנת ילדים". הווריאציה הזו תתאים גם למבוגרים שבחבורה – השילוב בין בצק פריך למוצרלה רכה ופטריות עם טעם אדמתי עמוק מתבקש, אך ממכר בכל פעם מחדש.

מצרכים ל-3 פיצות בינוניות בקוטר 20 ס"מ

לבצק:

  • 1/2 ק"ג קמח פיצה

  • 1 כף שמרים יבשים

  • 1 כף סוכר

  • 2 כפות שמן זית

  • 330 מ"ל מים קרים

להרכבה:

  • 2 כפות שמן זית

  • סלסילת פטריות פורטובלו פרוסות

  • סלסילת שמפיניון פרוסות

  • 6 פטריות יער חתוכות גס

  • עלי תימין מ-2 ענפים

  • מלח ופלפל שחור גרוס

  • 2 כדורי מוצרלה קרועים גס

להגשה:

  • 150 גרם פרמזן פרוסה דק מאוד בעזרת קולפן

אופן ההכנה

מכינים בצק: שמים את חומרי הבצק בקערת מיקסר ולשים בעזרת וו לישה 6-5 דקות, עד לקבלת בצק חלק. מכסים בניילון ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח.

לאחר ההתפחה, מחלקים את הבצק ל-3 חלקים על משטח מקומח ומכדררים לכדורים. מכסים במגבת ומשהים ל-15 דקות.

מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה.

מטגנים פטריות: מחממים מחבת עם שמן זית, מטגנים פטריות 4-3 דקות עד להזהבה עדינה. מוסיפים תימין, מלח ופלפל, מערבבים ומסירים מהכיריים. מצננים מעט.

מרדדים, מרכיבים, אופים ומגישים: על משטח מקומח מרדדים כדורי בצק לעלים בעובי 1/2 ס"מ. מעבירים לתבניות ומפזרים תערובת פטריות מעל. מפזרים קרעי מוצרלה ואופים 10 דקות עד ששולי הבצק מזהיבים.

מפזרים פרמזן ומגישים מיד.

2017-05-28T09:46:44+00:00