נודלס בקר ופטריות ברוטב ברביקיו

הפטריות אוהבות טעמים עזים של רטבים, והפעם זהו רוטב ברביקיו אבל בגרסה ביתית בריאה ונטולת חומרים משמרים.

המצרכים

חומרים ל-4 מנות:

  • 2 כפות שמן

  • 2 סלסילות פטריות פורטבלה פרוסות

  • 350 גרם רצועות סינטה בקר דקות

  • חבילת נודלס (אטריות ביצים)

  • 4 גבעולי בצל ירוק קצוצים – החלק הלבן בנפרד מהירוק

  • לרוטב ברביקיו ביתי:

    4 כפות רסק עגבניות

    2 כפות אספרסו (לא חובה) או מים

    2 כפות רוטב סויה

    1 כפית חומץ בלסמי (או אחר)

    1 כפית חרדל

    1 כף דבש (או סוכר)

    2 שיני שום כתושות (או אבקה אם רוצים לשמור במקרר)

    קורט כמון

    קורט כוסברה יבשה

    1/2 כפית פפריקה מעושנת (לא חובה)

אופן ההכנה
  1. מכינים רוטב ברביקיו ביתי: מערבבים את חומרי הרוטב בצנצנת.
  2. מבשלים את הנודלס לפי הוראות היצרן.
  3. מחממים ווק עם שמן ומקפיצים את החלק הלבן של הבצל הירוק.
  4. מוסיפים את הפטריות ומקפיצים עוד 2-3 דקות. מוציאים מהווק.
  5. מקפיצים את רצועות הסינטה, מוסיפים חצי מכמות הרוטב ומערבבים יחד. מוסיפים את הפטריות והנודלס ומוסיפים את יתרת הרוטב. מערבבים דקה ומגישים עם בצל ירוק מעל.
2018-11-08T21:39:04+00:00