
הפטריות אוהבות טעמים עזים של רטבים, והפעם זהו רוטב ברביקיו אבל בגרסה ביתית בריאה ונטולת חומרים משמרים.
המצרכים
חומרים ל-4 מנות:
2 כפות שמן
2 סלסילות פטריות פורטבלה פרוסות
350 גרם רצועות סינטה בקר דקות
חבילת נודלס (אטריות ביצים)
4 גבעולי בצל ירוק קצוצים – החלק הלבן בנפרד מהירוק
לרוטב ברביקיו ביתי:
4 כפות רסק עגבניות
2 כפות אספרסו (לא חובה) או מים
2 כפות רוטב סויה
1 כפית חומץ בלסמי (או אחר)
1 כפית חרדל
1 כף דבש (או סוכר)
2 שיני שום כתושות (או אבקה אם רוצים לשמור במקרר)
קורט כמון
קורט כוסברה יבשה
1/2 כפית פפריקה מעושנת (לא חובה)
אופן ההכנה
- מכינים רוטב ברביקיו ביתי: מערבבים את חומרי הרוטב בצנצנת.
- מבשלים את הנודלס לפי הוראות היצרן.
- מחממים ווק עם שמן ומקפיצים את החלק הלבן של הבצל הירוק.
- מוסיפים את הפטריות ומקפיצים עוד 2-3 דקות. מוציאים מהווק.
- מקפיצים את רצועות הסינטה, מוסיפים חצי מכמות הרוטב ומערבבים יחד. מוסיפים את הפטריות והנודלס ומוסיפים את יתרת הרוטב. מערבבים דקה ומגישים עם בצל ירוק מעל.