פטאייר פטריות

מאפי בצק משולשים מהמטבח הגלילי. מכינים בצק שמרים פשוט, ממלאים אותו בפטריות וגבינת פטה עיזים ומעצבים לצורת משולש, דמוי אוזן המן.

המצרכים

חומרים ל-20 מאפים:

  • חצי קילו קמח לחם

  • 1 כף שטוחה שמרים יבשים

  • 2 כפות סוכר

  • 1 כף מלח

  • 300 מ״ל / כוס ורבע מים

  • רבע כוס שמן זית

  • למלית:

    2 סלסילות פטריות (שמפיניון, פורטבלה ויער) פרוסות

    2 כפות שמן זית

    עלים מ-4 גבעולי אורגנו

    2 גבעולי בצל ירוק קצוצים

    מעט סומק (לא חובה)

אופן ההכנה
  1. מכינים את הבצק: מערבלים את החומרים יחד במיקסר עם וו לישה עד לקבלת בצק אחיד ודביק מעט. מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
  2. מורידים את האוויר מהבצק ומחלקים ל-18-20 כדורים. מניחים לחצי שעה.
  3. מכינים את המלית: צורבים את הפטריות במחבת טפלון חמה ללא שמן עד שהן מתייבשות מנוזלים. מוסיפים מעט שמן זית, מתבלים במלח ופלפל, מזהיבים, מורידים מהאש ומצננים. לחילופין אפשר לצלות בתנור לוהט עם שמן זית, מלח ופלפל. הרעיון הוא לייבש אותן מנוזלים. מצננים ומערבבים עם יתר החומרים.
  4. מרדדים כל כדור לעלה עגול, מניחים כף גדושה של מלית וסוגרים משלושה כיוונים לקבלת משולש.
  5. מניחים בתבנית  על נייר אפייה.
  6. מחממים תנור עם אבן לאפייה או תבנית בתוכו לחום של 250 מעלות.
  7. אופים 12-15 דקות עד שמוכן וזהוב יפה.
2018-11-08T21:36:05+00:00