פילה סלמון על מצע פטריות וכרישה

מנת סלמון מרשימה וחגיגית, שמוגשת למרכז השולחן. הסלמון מקושט בזר של פטריות שהארומה שלהן נספגת בו יחד עם עשבי תיבול, שום ויין לבן. טעים גם למחרת!

המצרכים

חומרים ל-6-8 מנות:

  • פילה סלמון טרי, במשקל 1-1.2 קילו

  • 3 גבעולי כרישה חצויים לאורכם

  • 2 סלסילות פטריות (שמפיניון, פורטבלה ויער) פרוסות

  • 6-10 שיני שום שלמות בקליפתן

  • צרור עשבי תיבול: תימין, אורגנו ורוזמרין

  • 2 כפות שמן זית

  • 4 כפות יין לבן יבש

  • מלח ופלפל

אופן ההכנה
  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. מסדרים פטריות וגבעולי כרישה בתבנית עם נייר אפייה ומפזרים עליהם וביניהם שיני שום וכמה גבעולים של עשבי תיבול. מזלפים כף שמן זית ו-2 כפות יין ומתבלים במלח ופלפל.
  3. מפנים מקום במרכז ומניחים את הסלמון כשהעור כלפי מטה. מתבלים במלח, פלפל, עשבי תיבול, 2 כפות יין וכף שמן זית.
  4. צולים בתנור הלוהט כ-20 דקות או עד שהסלמון עשוי לטעמכם.
2019-04-05T04:45:44+00:00