
משפחת מנות הפתאת מהמטבח הערבי מבוססות על פיתות יבשות שנשארו מאתמול. סוג של ברד פודינג, אם תרצו. במנה שלפניכם עורמים על שברי הפיתה שפע של פטריות מוקפצות עם בצל מטוגן, גרגרי חומוס רכים, צנוברים וטחינה או יוגורט.
המצרכים
חומרים ל-4 מנות:
4 כפות שמן זית
2 פיתות מאתמול קרועות גס
2 בצלים פרוסים לטבעות
1 סלסילת פטריות שמפיניון קטנות
1 סלסילת פטריות פורטבלה קטנות
2 שיני שום פרוסות
עלים מופרדים מ-3 גבעולי אורגנו
1 כפית שטוחה בהרט
מלח ופלפל שחור גרוס
1 כוס גרגרי חומוס מבושלים (עם מעט ממי הבישול שלהם)
להגשה:
חופן צנוברים קלויים
חופן שבבי שקדים קלויים
יוגורט ו/או טחינה
חופן פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
- מזלפים כף שמן זית על קרעי הפיתות וקולים בתנור או בטוסטר עד להזהבה.
- מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצלים כ-8 דקות מעל להבה בינונית, עד להזהבה. מוציאים מהמחבת, מוסיפים כף שמן ואת הפטריות, מזהיבים אותן ומתבלים בשום ואורגנו, בהרט, מלח ופלפל.
- מניחים את הפיתות הקלויות בצלחת הגשה, מפזרים עליהן את תערובת הפטריות, גרגרי חומוס עם מעט ממי הנוזלים שלהם.
- מפזרים צנוברים, טחינה ו/או יוגורט ופטרוזיליה ומגישים.