קבב פטריות

קבב טבעוני טעים ומזין במיוחד. הפטריות נותנות את הטעם העמוק, השעועית השחורה והאורז משלימים מנה של פרוטאין!

המצרכים

חומרים ל-22 קבבים:

  • סלסילת פטריות פורטבלה קצוצות

  • 1 בצל קצוץ דק

  • 2 שיני שום קצוצות

  • 3 כפות שמן זית

  • 1 כוס שעועית שחורה מבושלת (אפשר משימורים)

  • 1 כוס אורז מבושל (לא משנה מאיזה סוג)

  • חצי כוס קשיו קלוי

  • 4 כפות שיבולת שועל

  • 1 כפית בהראט או תבלין לקציצות

  • מעט צ׳ילי יבש

  • חופן צנוברים (לא חובה)

  • להגשה:

    לאפה

    טחינה

    ירקות טריים

אופן ההכנה
  1. במחבת יבשה צורבים את הפטריות עם מלח ופלפל עד שהן מתייבשות. מוציאים מהמחבת, מוסיפים שמן ומזהיבים בו את הבצל 6 דקות. מוסיפים שום ומערבבים יחד דקה. מצננים.
  2. מרסקים את הקשיו עם שיבולת השועל במעבד מזון או בלנדר. מוסיפים את השעועית השחורה, הפטריות, הבצל המטוגן והתבלינים ומרסקים בפולסים לקבלת מחית גסה.
  3. יוצרים קציצות אובליות קטנות ומשתדלים לא לדחוס יותר מדי. שומרים במקרר עד לצלייה.
  4. צולים על פלאנצ׳ה או מחבת פסים לוהטת עד להשחמה. מגישים על לאפה עם טחינה וירקות טריים.
2020-05-08T06:43:41+00:00