
קבב טבעוני טעים ומזין במיוחד. הפטריות נותנות את הטעם העמוק, השעועית השחורה והאורז משלימים מנה של פרוטאין!
המצרכים
חומרים ל-22 קבבים:
סלסילת פטריות פורטבלה קצוצות
1 בצל קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות
3 כפות שמן זית
1 כוס שעועית שחורה מבושלת (אפשר משימורים)
1 כוס אורז מבושל (לא משנה מאיזה סוג)
חצי כוס קשיו קלוי
4 כפות שיבולת שועל
1 כפית בהראט או תבלין לקציצות
מעט צ׳ילי יבש
חופן צנוברים (לא חובה)
להגשה:
לאפה
טחינה
ירקות טריים
אופן ההכנה
- במחבת יבשה צורבים את הפטריות עם מלח ופלפל עד שהן מתייבשות. מוציאים מהמחבת, מוסיפים שמן ומזהיבים בו את הבצל 6 דקות. מוסיפים שום ומערבבים יחד דקה. מצננים.
- מרסקים את הקשיו עם שיבולת השועל במעבד מזון או בלנדר. מוסיפים את השעועית השחורה, הפטריות, הבצל המטוגן והתבלינים ומרסקים בפולסים לקבלת מחית גסה.
- יוצרים קציצות אובליות קטנות ומשתדלים לא לדחוס יותר מדי. שומרים במקרר עד לצלייה.
- צולים על פלאנצ׳ה או מחבת פסים לוהטת עד להשחמה. מגישים על לאפה עם טחינה וירקות טריים.