קרם ברולה של פטריות יער

מנה אלגנטית מאוד ומפתיעה בגלל שזו מנת קינוח נפוצה, וכאן מגישים אותה כמתאבן מלוח-מתוק מפתיע ובטעם עז של פטריות.

מצרכים ל-10 מנות
  • 500 מ"ל שמנת מתוקה 38%

  • 200 מ"ל חלב

  • 40 גר' סוכר

  • 10 גר' מלח

  • 3 טיפות משחת וניל

  • 1 כפית משחת כמהין לבנות

  • 5 חלמונים

  • 1 חלבון

  • 400 גר' פורטבלה ושמפיניון

  • 30 גר' חמאה

להגשה:

  • 100 גר' סוכר דמררה

אופן ההכנה

חותכים את הפטריות לקוביות קטנות. מחממים חמאה במחבת, מקפיצים את הפטריות ולאחר ההקפצה מרסקים אותן במג'ימיקס למחית.

מחממים תנור ל 120 מעלות.

בסיר יוצקים שמנת, חלב, משחת פטריות כמהין, את הפטריות שריסקנו, מלח, וניל, 20 גר' סוכר.

מביאים לסף רתיחה, מורידים מהאש, מכסים ומשהים 30 דקות למיצוי טעמים. בתום 30 דקות מסננים במסננת דקה את הקרם.

טורפים את יתרת הסוכר עם החלמונים והחלבון, יוצקים את תערובת הקרם על הביצים בטריפה מתמדת.

יוצקים ב-10 כלים חסיני חום בנפח של כ 100 מל' ומניחים בתבנית תנור עמוקה.

יוצקים מים לתבנית עד מחצית גובה הכלים ואופים כ-90 דקות. מכסים ומצננים.

לפני ההגשה מפזרים סוכר דמררה ומקרמלים בעזרת ברנר או מתחת לגריל התנור בטמפרטורה הכי גבוהה.

2017-05-28T09:19:13+00:00