ניתן למצוא לפטריות שימוש נרחב במטבחים רבים בעולם, כגון: המטבח האירופאי, הסיני והיפני וכמובן המטבח האיטלקי – שם לפטריות יש תפקיד חשוב ומרכזי, בפיצות, בפסטות ובמאפים השונים.
יותר מפעם אחת, הזכרנו לכם בעמוד הפייסבוק שלנו, את הייחוס המעניקים לפטרייה במקומות רבים בעולם, כ"בשר של הירקות" (על אף שאינה נחשבת לירק). ייחוס זה נובע, מהעובדה שלפטריות ערכים רפואיים רבים ומתן פתרון ראוי לבעיות בריאותית לרבות נדודי שינה.
להלן כמה מהסגולות המיוחסות להן:
- סיבים תזונתיים- סיבים תזונתיים, הם אחד המפתחות היותר חשובים להורדת רמת הכולסטרול בדם ומניעה של מחלות לב ו/או סרטן המעי הגס. בנוסף, אכילה רבה של סיבים תזונתיים גורמת לתחושת שובע ועוזרת לשמור על משקל בריא. למעשה, הפטריות מכילות סיבים תזונתיים רבים ובאופן ישיר, נמצא כי אכילת פטריות תורמת למניעה של מחלות אלו.
- אשלגן- אשלגן הוא החומר שתורם לשמירה על איזון המינרלים בגוף, שליטה על לחץ הדם והעצבים. בפטרייה ממוצעת יש כמות גדולה של אשלגן, (בין 98-376 מ"ג לכל 100 גר' של פטריות).
- עושר בויטמין D- ב-DNA של הפטרייה, מצויה כמות גדולה של ויטמן D, הידוע כבר שנים כאחד הויטמינים החשובים לאדם, שכן הוא בעל חשיבות רבה לספיגת הסידן החיוני לשמירה על רקמת העצם.
- "כולין"- בפטרייה יש כמות מספקת מחומר הנקרא "כולין". צריכה של חומר מזין זה, מסייעת בשינה עמוקה, גמישות של שרירים וחיזוק זכרון. בנוסף (וזה בונוס) – חומר זה עוזר בקליטת השומן בדרך יעילה לגוף ובכך מונע דלקות כרוניות.
על מנת ליהנות מכל הטוב שהפטרייה מציעה, מומלץ עם הבאת הפטרייה הביתה, לאחסן אותה במקרר. מומלץ לשטוף ולקצוץ את הפטריות רק לפני השימוש בהן – בדרך זו, הערך התזונתי שלהן נשאר שלם.
חשוב לנו לציין, שגם ברמת "האריזה הכחולה" של חוות השמפניון, הושקעה חשיבה רבה, ע"י מומחי המפתחים בישראל, כך שהאריזה תתאים עצמה לאורח חיי הפטרייה, ותמנע ככל הניתן איבוד של נוזלים ומינרלים. לכן, גם לאחר פתיחת האריזה, אנו ממליצים לשמור את הפטריות באריזה המקורית של "חוות השמפניון", נוכח הטכנולוגיה הייחודית של ניילון האריזה – שהינו ניילון נושם, ששומר כאמור על הנוזלים שבפטרייה.
*מקור המאמר, פורסם לראשונה ב-9/6/2017, ע"י דיפה גופטה, מניו – דלהי. המקור בקישור : http://www.thestatesman.com/life-style/eating-mushrooms-can-sharpen-your-memory-1496989247.html
*אין במידע האמור במאמר זה להוות ייעוץ רפואי , דיאטתי או אחר.