פטריות שמפיניון- שימורים או טריות?

הענף הקולינארי מציע אינספור מתכונים בהם משולבים פטריות על סוגיהן, ובראשם עומדות פטריות שמפיניון, הנפוצות ביותר לשימוש בקרב האוכלוסייה המבשלת בבית. ואכן, כמעט בכל רשתות המזון ניתן למצוא פטריות שמפיניון על המדפים, בין אם בקופסאות שימורים, שם נוכל לבחור בין פטריות שמפיניון חתוכות לשלמות, או על מדף הירקות הטריים, שם נוכל לרכוש את אותה פטריה, כשהיא שלמה וטרייה ארוזה בסלסלות פלסטיק.

על אף העובדה כי ניתן למצוא בקלות רבה יחסית פטריות שמפיניון טריות, רבים עדיין מעדיפים לקנות את אותה פטריה כשהיא משומרת. במאמר זה, נבחן כמה עובדות והבדלים בין פטריות שמפיניון טריות לבין אותה פטריה משומרת, על ההבדל בטעמים, באפשרויות הבישול, ובערכן התזונתי.
פטריות שמפיניון משומרות

אחד המצרכים הפופולאריים ביותר, כמעט בכל בית בישראל. על מדפי קופסאות השימורים של כל רשתות השיווק והמכולות, ניתן לאתר בקלות את הקופסאות כשהן מציעות לנו בחירה בין פטריות שמפיניון חתוכות לשלמות. המאפיין העיקרי של אותה פטריה משומרת בא לידי ביטוי בטעמן החמצמץ, הנובע מחומרי השימור ומהמלחים המוספים, עם זאת, טעמה הבשרני של הפטריה נשמר, ואהוב על רבים.

השימוש בשימורי פטריות שמפיניון לבישול, מתבצע בעיקר במאפים, דהיינו, פיצות, פשטידות למיניהן וכדומה, כאשר בישול תבשילים של ממש באמצעות פטריות שמפיניון אינו נפוץ במיוחד. בנוסף, לא נהוג להשתמש בפטריות שמפיניון משומרות בעת הכנת סלטים למיניהם, ובהחלט ניתן לומר כי עיקר השימוש בסוגי פטריות שמפיניון משומרות הוא לאפיית מאפים כפי שהזכרנו.

פטריות שמפיניון טריות

פטריות שמפיניון טריות

איכותן של פטריות שמפיניון טריות היא גבוהה באופן משמעותי מאשר אותה פטריה כשהיא משומרת. איכות זו באה לידי ביטוי בעיקר בטעם הניטרלי של אותה פטריה, שכן פטריות שמפיניון טריות אינן עוברות כל תהליך של שימור, והן מגיעות אל הצרכן כשהן נקיות, מוכנות לאכילה, וזאת לאור גידולן על מצעים סטריליים בחוות גידול פטריות שמפיניון מתקדמות בארץ.

הבישול באמצעות פטריה זו הוא נפוץ, ועתיר אפשרויות. ניתן להשתמש במגוון תבשילים הכוללים בישולי שמנת, כאשר ההתססה של פטריות שמפיניון בתוך שמנת מתוקה קיבלה שם דבר בקרב שפים רבים ובשלנים ביתיים חובבים. רוטב השמנת עם פטריות שמפיניון הוא אחד הרטבים הפופולאריים ביותר, ומשתמשים בו כרוטב למאכלי פסטה למיניהם, מאפי תפוחי אדמה ובטטות ועוד.
כמו כן, ניתן להשתמש בפטריות שמפיניון כשהן טריות לצורך הוספתן אל סלטים רבים. השילוב של פטריה זו עם ירקות טריים מעניק טעם בשרני לסלט ויוצר תחושה של שילוב מרקם מוצק יותר עם המאכל המימי. כמו כן, שילוב פטריה זו בסלטים, יוצר תחושת שובע, ומאפשר לאלו המבקשים לשמור על משקלם ליהנות ממאכל בריא, איכותי ומשביע אך דל קלוריות.

2017-05-25T10:14:40+00:00