
המצרכים
חומרים ל-6 יחידות
לבצק:
- 500 גרם (1/2 3 כוסות + כף) קמח
- 240 מ"ל (1 כוס) מים
- 1 כפית שמרים יבשים
- 1 כפית סוכר
- 1 כפית מלח
- 1 כפית שמן
- 2 כפות יוגורט
למלית:
- 1 כף שמן זית
- 2 סלסילות פטריות שמפניון פרוסות
- 1 בצל גדול קצוץ לקוביות
- 250 גרם פטה מפוררת
- 150 גרם קשקבל מגורד
לטיגון:
1/2 כוס שמן
אופן ההכנה
- מכינים את הבצק: שמים את כל החומרים בקערת מיקסר עם וו לישה ולשים 8 דקות לקבלת בצק רך וחלק. מכסים בניילון נצמד ומתחים כ-30 דקות עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.
- מכינים את המלית: מחממים שמן זית במחבת, מוסיפים בצל ומטגנים 4 דקות עד שהוא מתרכך. מוסיפים פטריות ומטגנים 8 דקות עד שכל הנוזלים מתאדים.
- מרכיבים ואופים: מחלקים את הבצק ל-6 חלקים ומכדררים כל חלק לכדור.
- על משוח מקומח מרדדים כל חלק לעיגול דק בעובי 2 מ"מ ובקוטר 30 ס"מ.
- במרכז העיגול מפזרים ריבוע של (10 סמ) קשקבל, מעל פטריות ומעל פטה.
- מקפלים בצורת מעטפה מרובעת מפגישים את שני צדדי העיגול ולאחר מכאן צד ימין ומעל צד שמאל. מכינים באותה דרך את שאר המאפים. מברישים צד אחד שמן המאפים בשמן של הטיגון.
- מחממים מחבת ומניחים את הצד המשומן על המחבת. מטגנים 3 -4 דקות להזהבה. מורחים גם את החלק העליון בשמן והופכים את המאפה. מטגנים עוד 4 דקות להזהבה.