גוזלמה

המצרכים

חומרים ל-6 יחידות

  • לבצק:

    • 500 גרם (1/2 3 כוסות + כף) קמח
    • 240 מ"ל (1 כוס) מים
    • 1 כפית שמרים יבשים
    • 1 כפית סוכר
    • 1 כפית מלח
    • 1 כפית שמן
    • 2 כפות יוגורט
  • למלית:

    • 1 כף שמן זית
    • 2 סלסילות פטריות שמפניון פרוסות
    • 1 בצל גדול קצוץ לקוביות
    • 250 גרם פטה מפוררת
    • 150 גרם קשקבל מגורד
  • לטיגון:

    1/2 כוס שמן

אופן ההכנה
  • מכינים את הבצק: שמים את כל החומרים בקערת מיקסר עם וו לישה ולשים 8 דקות לקבלת בצק רך וחלק. מכסים בניילון נצמד ומתחים כ-30 דקות עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.
  •  מכינים את המלית: מחממים שמן זית במחבת, מוסיפים בצל ומטגנים 4 דקות עד שהוא מתרכך. מוסיפים פטריות ומטגנים 8 דקות עד שכל הנוזלים מתאדים.
  • מרכיבים ואופים: מחלקים את הבצק ל-6 חלקים ומכדררים כל חלק לכדור.
  •  על משוח מקומח מרדדים כל חלק לעיגול דק בעובי 2 מ"מ ובקוטר 30 ס"מ.
  • במרכז העיגול מפזרים ריבוע של (10 סמ) קשקבל, מעל פטריות ומעל פטה.
  • מקפלים בצורת מעטפה מרובעת מפגישים את שני צדדי העיגול ולאחר מכאן צד ימין ומעל צד שמאל. מכינים באותה דרך את שאר המאפים. מברישים צד אחד שמן המאפים בשמן של הטיגון.
  •  מחממים מחבת ומניחים את הצד המשומן על המחבת. מטגנים 3 -4 דקות להזהבה. מורחים גם את החלק העליון בשמן והופכים את המאפה. מטגנים עוד 4 דקות להזהבה.
2019-03-26T19:48:24+00:00