כיסוני פטריות מאודים/ מבושלים במים

  • בצל גדול קצוץ קטן

  • חתיכת ג'ינג'ר קטנה מגוררת

  • 3 שיני שום מגוררות

  • 300 גר' פטריות פורטבלה קצוצות דק דק

  • 1 גזר מגורר דק מאוד

  • כפית שמן שומשום

  • חופן קטן של עירית קצוצה דק מאוד

  • לבצק:

    1 ק"ג קמח לבן

    10 גר' שמרים יבשים

    700 מ"ל מים

    קורט מלח

אופן ההכנה

מאדים היטב את הבצל במעט שמן עד שנהיה זהוב וקרמלי, מוסיפים את הפטריות והגזר, את השום והג'ינג'ר עד לריכוך.

מכבים. מזלפים שמן שומשום, מוסיפים עירית ומערבבים.

מסננים להגיר נוזלים ובינתיים מכינים את הבצק.

הבצק:

לשים ידנית או בעזרת מיקסר וו לישה עד לבצק אחיד וחלק.

מכסים במגבת ונותנים לו לנוח 20 דקות.

לוקחים רבע מכמות הבצק ומרדדים על משטח משומן לעלה דקיק.

קורצים עיגולים בקוטר 5-6 ס"מ

ממלאים במלית ומהדקים היטב את השוליים שלא ייפתחו.

לאידוי:

ממלאים סיר במים לרתיחה.

מתאימים אליו סיר במבוק לאידוי או סיר לקוסקוס,

מרפדים את התחתית בנייר אפייה ומחוררים.

מניחים את הכיסונים בכלי האידוי מעל המים הרותחים כרבע שעה ובודקים אם מספיק רך.

לבישול:

ממלאים סיר מים ומרתיחים עם כפית מלח.

מבשלים כ-15 דק' ומוציאים בעזרת כף מחוררת.

 

2018-01-30T09:26:51+00:00